رئیس اداره ورزش و جوانان تفرش از برگزاری کلاس 10 تئوری مربیگری درجه سه در این شهرستان خبر داد.
نائبعلی اکبری در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک اظهار داشت: این دوره آموزشی به مدت سه روز طی روزهای سوم، چهارم و بیستم مهرماه در دو بخش آقایان و بانوان برگزار میشود.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه 10 تئوری مربیگری از پیشنیازهای مربیگری است، افرادی که علاقمند به مربیگری در رشتههای مختلف ورزشی هستند، میتوانند در این دوره شرکت کنند.
رئیس اداره ورزش و جوانان تفرش در ادامه از برگزاری مسابقات پینگپنگ قهرمانی استان به میزبانی تفرش خبر داد و خاطرنشان ساخت: مسابقات پینگپنگ قهرمانی استان در دو رده سنی نوجوانان و جوانان 16 مهر ماه به میزبانی تفرش برگزار خواهد شد.
اکبری در ادامه از برگزاری پنج ویژه برنامه فرهنگی و ورزشی همزمان با هفته دفاع مقدس در این شهرستان خبر داد و گفت: برگزاری همایش و کوهپیمایی پیادهروی خانوادگی، برپایی نمایشگاه، برگزاری مسابقات ورزشی و... از برنامههای پیشبینی شده به مناسبت هفته دفاع مقدس در این شهرستان به شمار میرود.


صلاحی با اشاره به اینکه تاکنون هیچ اقدام مؤثری برای برخورد با بیحجابی در کشور صورت نگرفته است، گفت: علل بدحجابی باید مورد بررسی قرار گیرد.
عباس صلاحی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه مرکزی، با اشاره به اینکه اقدام گشت ارشاد، انصار حزب الله و استفاده از 4000 نیرو برای مبارزه با بدحجابی نیازمند مجوز است، اظهار کرد: موضوع بدحجابی در کشور به معضل و پدیدهای اجتماعی بدل شده است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه 36 سال از انقلاب اسلامی میگذرد متأسفانه این موضوع در کشور جا نیفتاده است، در صورتی که این مشکل به راحتی قابل حل بوده است و نیابد اجازه میدادیم که امروز چنین شرایطی ایجاد شود.
صلاحی با تأکید بر اینکه رعایت حجاب در کشور نیازمند فرهنگسازی است و صرفاً با اقداماتی قهری و حراستی، چند دستگاه ون و تعدادی نیرو به جایی نخواهیم رسید، گفت: قطعاً این موضوع با برخوردهای بازدارنده و فیزیکی سرانجام خوشی نخواهد داشت؛ جز اینکه بدگمانی، بیاعتمادی، نارضایتی مردم و تبعات منفی را در جامعه به دنبال خواهد داشت.
جای بررسی علل ترویج بدحجابی خالی است
وی بررسی علل این پدیده را در شرایط کنونی مهمترین اقدام دانست و افزود: بررسی علل ترویج بدحجابی در جامعه مهمترین اصل است که تاکنون به آن توجهی جدی صورت نگرفته است و بررسی نشدن علل آن خود به برخورد نامناسب و بروز آسیبها و تبعات اجتماعی در جامعه میانجامد.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان با اشاره به آشنایی و سوق پیداکردن جوانان به فرهنگ و مد غربی از طریق فعالیتهای مجازی، ماهواره و اینترنت اظهار کرد: باید به این امر توجه کنیم که خلاء و مشکل در کجاست و چرا دختران و پسران ما به این سمت رفتهاند، سپس درجهت مبارزه با این فرهنگ غلط برآییم.
نباید از یک سوراخ دو بار گزیده شویم
وی با تأکید بر اینکه نباید از یک سوراخ دو بار گزیده شده و بر اقدامات قهری که تاکنون انجام شده و به نتیجه نرسیده اصرار کنیم، اضافه کرد: تاکنون هیچ کار مهمی در این خصوص در کشور انجام نشده شرایط موجود شایسته کشوری چون ایران نیست.
وی خلاءها، نبود سرگرمی و اوقات فراغت سالم را از علل ترویج بدحجابی در جامعه عنوان کرد و با اشاره به اینکه در نظر گرفتن جایگزینی برای این خلاءها قطعاً کاهش آسیبها را به دنبال خواهد داشت، گفت: ترویج حجاب کامل نیازمند داشتن متولی فرهنگی و اجتماعی است تا با فرهنگسازی و برنامهریزی درست فرد را نسبت به ضرورت رعایت حجاب در جامعه توجیه کند و شرایط به نحوی فراهم شود که فرد خود راه درست و غلط را بررسی و انتخاب کند.
بدحجابی گام اول در بروز برخی آسیبهای اجتماعی است
صلاحی تأکید کرد: در مسئله حجاب نباید با زور و از طریق اهرم فشار عمل کرد و همچنین نباید به افراد اختیار مطلق داد بلکه باید با توجه به فرهنگهای مختلف در نقاط مختلف کشور با در نظر گرفتن آداب، سنن و مسائل فرهنگی در این حوزه عمل کرد. فضاسازی، فرهنگسازی و ایجاد شرایط مناسب در کشور قطعاً باعث آرامش جوانان میشود و فراهم کردن امکانات نیز کاهش آسیبهای اجتماعی را به دنبال دارد.
وی بدحجابی را قدم اول در ترویج و رشد برخی آسیبهای اجتماعی در جامعه عنوان کرد و افزود: متأسفانه انحرافاتی در جامعه دیده میشود که زیبنده کشور نیست و اگر به موقع به آنها رسیدگی نشود بعد از رشدشان درمان بسیار مشکل خواهد بود.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه بعضاً بدحجابیها در جامعه به نوعی دهنکجی به برخوردهای فیزیکی و قهری است، تصریح کرد: این رفتارها نوعی عقدهگشایی است و فرد به منظور نشان دادن انزجار و انتقامجویی از برخی برخوردها عکسالعملهایی چون بدحجابی و حتی بیحجابی از خود نشان میدهد درصورتی که با توجیه افراد و فرهنگسازی میتوان انتخاب را به عهده خود آنها گذاشت.


شکارچی غیرمجاز دیروز با تلاش مأموران انتظامی شهرستان تفرش استان مرکزی دستگیر و یک لاشه قوچ وحشی از مخفیگاه این فرد کشف و ضبط شد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقهی مرکزی، سرگرد «سیروس دالوند» فرماندهی انتظامی تفرش در تشریح این خبر گفت: در پی اقدامات فنی و کسب اطلاعات توسط مأموران پاسگاه انتظامی بازرجان این شهرستان از فعالیت فردی در زمینهی شکار غیرمجاز برخی حیوانات حفاظت شده، موضوع مورد پیگیری پلیس قرار گرفت.
وی افزود: پس از اقدامات اطلاعاتی وسیع محل اختفای شکارچی غیرمجاز در یکی از روستاهای شهرستان تفرش شناسایی شد.
فرماندهی انتظامی تفرش ادامه داد: پلیس با اطمینان از حضور متهم در مخفیگاهش دیروز(سهشنبه 15 شهریورماه) با هماهنگی مقام قضایی و همکاری مأموران محیط زیست وارد عمل شد و ضمن دستگیری شکارچی غیرمجاز، در بازرسی از مخفیگاهش، 14 فشنگ از نوع سلاح برنو غیرمجاز و هشت کیلوگرم لاشهی گوشت قوچ وحشی، کشف و ضبط کردند.
دالوند با اشاره به برنامههای ویژهی پلیس برای برخورد با شکارچیان غیرمجاز در نقاط حفاظت شده این شهرستان، از عموم شهروندان خواست هرگونه اطلاعات خود در این خصوص را به مرکز فوریتهای پلیسی 110 اعلام کنند.


سرپرست ارشاد اسلامی تفرش گفت: نمایشگاه کتاب تفرش با هدف ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در مجتمع فرهنگی هنری پروفسور حسابی گشایش یافت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، مجتبی شاه حسینی در حاشیه مراسم افتتاحیه نمایشگاه با اشاره به زمان برگزاری این نمایشگاه اظهار کرد: نمایشگاه کتاب شهرستان تفرش به مناسبت گرامیداشت پروفسور حسابی، در مجتمع فرهنگی هنری پروفسور حسابی گشایش یافت.
وی افزود: کتاب و کتابخوانی، هنوز در میان مخاطبان و علاقهمندان به مطالعه و تحقیق جایگاه ویژه خود را دارد و بخشی از سبد فرهنگی این اقشار را به خود اختصاص می دهد.
سرپرست فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش با اشاره به فرهنگ کتابخوانی گفت: کتاب میراثی ماندگار، پدیده ای باشکوه و عنصری رشد آفرین در زندگی بشر است و در راستای تقویت فرهنگ کتاب خوانی باید گامهای اساسی برداشته شود.
شاه حسینی تصریح کرد: در این نمایشگاه بیش از 700 عنوان کتاب مشتمل بر 3 هزار جلد در موضوعات مختلف مذهبی، فرهنگی، ادبی، اجتماعی، کمک درسی، کودک و نوجوان در معرض نمایش گذاشته شده است.
وی افزود: این نمایشگاه از 24 شهریورماه به مدت 7 روز برای بازدید عموم دایراست و کتاب های عرضه شده در آن با تخفیف 30 درصدی در اختیار علاقهمندان قرار میگیرد.
سرپرست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش با اشاره به اهداف برگزاری این نمایشگاه گفت: هدف از برپایی این نمایشگاه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در بین اقشار مختلف مردم جامعه است.
شاه حسینی تصریح کرد: آنچه در دنیای امروز آگاهی میبخشد و مسیر سعادت و پیشرفت را برای افراد جامعه هموار می کند، قدرت علم، تفکر، اندیشه و میزان آگاهی و بصیرت مردم است و این مولفه ها جز با مطالعه و توجه به کتابخوانی محقق نمیشود.
وی افزود: نمایشگاه کتاب مجالی برای تعامل و تبادل اندیشهها و ایجاد شور و نشاط و انگیزه در حوزه کتابخوانی است و توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی یک عزم جدی و مشارکت همگانی را طلب میکند.


رشد 30 درصدی ظرفیت پذیرش دانشجو در سال تحصیلی جدید
به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، مهدی جعفریپناه ظهر امروز در جمع خبرنگاران گفت: دانشگاه تفرش به هیچ عنوان ظرفیت پذیرش دانشجو خود را پایین نیاورده و پیشی گرفتن آمار فارغالتحصیلان به آمار دانشجویان باعث ایجاد شبهه بین افکار عمومی مبنی بر پایین آمدن آمار دانشجویان شده است.
وی افزود: در سال تحصیلی جدید این دانشگاه اقدام به پذیرش 490 دانشجو در مقطع کارشناسی، 106 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 6 نفر در مقطع دکتری کرده است.
معاون اداری مالی دانشگاه تفرش نیز در این نشست گفت: بدهی کنونی دانشگاه تفرش از سالهای گذشته حدود دو میلیارد تومان بوده که پرداخت این بدهی نیازمند نگاه ویژه مسئولین استان و وزارت علوم به دانشگاه تفرش در مبحث مالی است.
احمد عبداللهی با بیان اینکه وب سایت و پورتال دانشگاهها در رتبهبندی دانشگاهها تاثیرگذار است، افزود: در این راستا به منظور بهبود کارایی پورتال دانشگاه در رتبهبندیهای مختلف سایت دانشگاه مجهز شده است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تفرش نیز در این نشست گفت: هماکنون یک تشکل دانشجویی، 10 کانون و 21 نشریه دارای مجوز نشر در این دانشگاه فعال است.
محمد حبیبی اظهار کرد: باشگاه کرسیهای آزاداندیشی به منظور ایجاد ساختاری برای مبارزه با هجمه فرهنگی دشمن و بستری برای آزاداندیشی با همکاری تمامی انجمنها، تشکلها و شوراهای صنفی دانشجویی از پاییز سال گذشته در دانشگاه تفرش ایجاد شده است.
وی تصریح کرد: اساس و اولویت فعالیت متولیان فرهنگی دانشگاه تفرش پیگیری امور فرهنگی از مجرای قانونی، پرهیز از سلیقهگرایی و انجام به صورت ستادی است.
معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه تفرش افتتاح یادمان شهدای گمنام در هفته دفاع مقدس، برگزاری جشن استقبال از ورودیهای جدید، انجام مسابقات ورزشی و برگزاری جشن فارغالتحصیلی را از مهمترین برنامههای فرهنگی این معاونت در سال تحصیلی جدید عنوان کرد.


رئیس دانشگاه تفرش گفت: رشته تحصیلی مهندسی معماری اسلامی از جدیدترین رشتههای تحصیلی است که دانشگاه تفرش با راهاندازی این رشته میتواند دانشجویان را به طور ویژه جذب کند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، محمد قاسم سحاب صبح امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه بااشاره به پذیرفته شدن 490دانشجو در سال تحصیلی جدید اظهار کرد:این دانشجویان در 10 گرایش کارشناسی مشغول به تحصیل میشوند.
وی تعداد پذیرفتهشدگان در مقطع کارشناسی ارشد را 106نفر اعلام کرد و افزود: دانشگاه تفرش در سال تحصیلی جدید پذیرای 6 دانشجوی دکترا است.
رئیس دانشگاه تفرش بابیان وظائف هیئت علمی دانشگاه در روزهای حضور در دانشگاه گفت: اعضا هیئت علمی دانشگاه تفرش 4روز در هفته حضور مثبت فیزیکی دارند که این امر سبب افزایش سطح علمی دانشجویان و ارتقا علمی دانشگاه تفرش می شود.
سحاب تصریح کرد: ایجاد رشته های جدید در دانشگاه یکی از مهم ترین عوامل جذب بیشتر دانشجو در این دانشگاه است.
وی افزود: تاسیس پژوهشکده پدافند غیرعامل از دیگر طرح های نو دانست که دانشگاه تفرش در صدد راه اندازی آن است.
رئیس دانشگاه تفرش درباره ارتقای نیروی انسانی دانشگاه تفرش گفت: با توجه به تعداد زیاد کارمندان در دانشگاه جذب نیرو نداریم و در سال گذشته بر اساس قانون و با توجه به مدرک تحصیلی کارمندان تبدیل وضعیت تعدادی از نیروهای انسانی انجام شده و در چهارچوب قانون و دستورالعمل دیگر نیروها تبدیل وضعیت می شوند.
سحاب با بیان اینکه از کمبود اعتبار و بدهی دانشگاه تفرش از مهم ترین معضلات بر سر راه دانشگاه است گفت: پس از جدایی دانشگاه از دانشگاه امیرکبیر و مستقل شدن دانشگاه تفرش کمبود اعتبار و بی توجهی به دانشگاه از بزرگترین مشکلات بوده و هست که این مهم نگاه ویژه مسئولان استانی و شهرستانی را می طلبد.
سحاب با اشاره به برنامه های فرهنگی دانشگاه در سال تحصیلی جدید تصریح کرد: تشکل بسیج از فعال ترین تشکل های دانشجویی در دانشگاه تفرش است و کانون هلال احمر و 10انجمن علمی با 21عنوان نشریه از فعالان فرهنگی در دانشگاه هستند.
وی برگزاری کرسی های ازاد اندیشی را شاخص ترین برنامه فرهنگی دانشگاه بیان کرد و افزود: کرسی های آزاد اندیشی باید در فضایی آزاد به دور از هر دغدغه ای برگزار شود تا دانشجویان بتوانند مسائل خود را مطرح و درباره مشکلات روز جامعه بیان نظر کنند.


معاون سیاسی و امنیتی استانداری مرکزی گفت: سرزمین ها باید بر اساس قابلیت های آنها سرمایه گذاری شوند و بر روی استعدادهای منطقه ای به طور ویژه سرمایه گذاری انجام شود که در همین راستا زیرساختهای سرمایه گذاری در استان بهبود مییابد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، شکرالله حسن بیگی در مراسم تودیع و معارفه فرماندار تفرش اظهار کرد: ایجاد امنیت و زمینه مناسب جهت حضور سرمایه گذاران و ایجاد ارتباط موثر با مردم از مهمترین وظایف فرمانداران است.
وی افزود: اجرای طرح تحول نظام سلامت و اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها از اقدامات موثر دولت در چند ماه گذشته است که مدیران باید با توجه به شعار اقتصاد مقاومتی با مدیریت جهادی در جهت رفع مشکلات گام های موثر بردارند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری مرکزی تصریح کرد: نرخ بیکاری از 8.6به 7.2 کاهش یافته و با اجرای سیاست ها و استفاده از ظرفیت ها این رقم نیز باید کاهش یابد.
حسن بیگی با اشاره به کم توجهی به تفرش گفت: تفرش یکی از شهرستان های نخبه پرور است که با وجود ظرفیت ها و بسترهای مناسب کمتر به آن توجه شده و این شهرستان در توسعه زیرساخت های تولیدی، صنعتی و کشاورزی کمتر توسعه یافته است.
وی افزود:تفرش با وجود داشتن مناظری بکر و طبیعی موقعیت ویژه ای برای صنعت گردشگری دارد و لازم است در این زمینه سرمایه گذاری های مناسبی انجام شده تا به فعلیت برسند.
حسن بیگی با اشاره به وعده های غیرعملی گفت: فرمانداران وعده های غیرعملی ندهند و از دادن وعده هایی که توان اجرایی آنها را ندارند بپرهیزند و برای ایجاد اشتغال و حفظ امنیت بکوشند.
وی افزود: سرزمین ها باید بر اساس قابلیت های آنها سرمایه گذاری شوند و بر روی استعدادهای منطقه ای به طور ویژه سرمایه گذاری انجام شود و با حفظ استغال و تولید موجود توسعه زیرساخت های تولید و اشتغال نیز مورد توجه قرار گیرد.


نماینده مردم شهرستان های تفرش آشتیان و فراهان گفت: ایجاد فضای مناسب برای کشاورزی و اصلاح جادههای مواصلاتی از مهمترین طرح های شهرستان تفرش است که باید با جدیت پیگیری شود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، عباس صلاحی در آیین تودیع و معارفه فرماندار تفرش اظهار کرد: توجه به حقوق و ایجاد ارتباط مستمر مردمی، توسعه متوازن شهرستان باید مورد توجه قرار گیرد.
وی افزود: پیگیری و تکمیل طرحهای نیمه تمام باید در اولویت فعالیت های مدیر شهرستان تفرش باشد،گازرسانی به 8 روستای تفرش، اتمام طرح آبرسانی هفتیان و ایجاد فضای مناسب برای کشاورزی و اصلاح جاده های مواصلاتی از مهمترین طرح های شهرستان تفرش است که باید با جدیت پیگیری شود.
نماینده مردم شهرستان های تفرش آشتیان و فراهان تصریح کرد: مردم، تامین آرامش و امنیت خود را به ما مسئولان سپردهاند و ما باید همیشه در این راستا آمادگی داشته باشیم.
صلاحی با اشاره به اهمیت نقش فرمانداران، گفت: مسئولیت همه مسائل شهرستان بر عهده فرماندار است و فرماندار نقش حاکمیتی و نظارتی دارد.
وی افزود: این شهرستان از ظرفیتهای خوبی برای سرمایهگذاری برخوردار است و باید از تمام ظرفیتهای این شهر برای ترغیب سرمایهگذاران استفاده کرد.
نماینده مردم شهرستان های تفرش آشتیان و فراهان تصریح کرد: زمان آن فرا رسیده است تا به کمک ظرفیتها و فرصتهای مهم اشتغالزایی و کسب درآمد در این شهرستان زمینه توسعه و رشد اقتصادی تفرش را فراهم کنیم.
صلاحی با اشاره به حمایت از اشتغال گفت: در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و حمایت از اشتغال در شهرها و روستاها به حمایت فرمانداران برای افزایش تولیدات داخلی متناسب با هر منطقه نیاز داریم.


امام جمعه موقت شهرستان تفرش گفت: سینما باید با مدیریت متدین اداره شود ومسئولان فرهنگی باید در برابر هجوم فرهنگی شجاعانه ایستادگی کنند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، حجت الاسلام مصطفی مهدیان در خطبه های نماز جمعه این هفته تفرش اظهار کرد: با اجرای طرح تحول نظام سلامت شاهد بهبود وضع بهداشتی مردم هستیم.
وی افزود: تخصیص بخشی از یارانه ها به حوزه بهداشت و سلامت و اجرای طرح تحول نظام سلامت گام درستی بود که در دولت جدید برداشته شده و این امر سبب رضایت مندی مردم شده است.
امام جمعه موقت شهرستان تفرش تصریح کرد: در قانون هدفمندی یارانه ها تاکید بر این است که یارانه به مردم نیازمند تعلق گیرد تا سطح زندگی و معیشت انان ارتقاء یافته و توانمند شوند.
حجت الاسلام مهدیان با اشاره به اهمیت همدلی گفت: توسعه کشور و دستیابی به جایگاه شایسته و ارتقاء آن تنها با اتحاد و همدلی مردم ممکن می شود و مردم باید در همه امور مشارکت داشته تا جامعه با همکاری همه به جلو قدم بردارد.
وی افزود: بسیج یکی از نهادهایی است که با تدبیر امام خمینی(ره) پایه گذاری شد و یکی از مهمترین نهادهایی است که با نشان دادن کارکرد مثمر ثمر خود می تواند نقش مهمی را در هدایت مردم در مسیر اسلمی به اهداف بلند خود ایفا کند.
امام جمعه موقت تفرش با اشاره به تودیع و معارفه فرماندار شهرستان تفرش تصریح کرد: مسئولان و دولتمردان باید خدمت به مردم را سرلوحه کار خود قرار دهند و دولت نیز به وعده های خود عمل کند.
حجت الاسلام مهدیان با اشاره به گروهک تروریستی داعش گفت: داعش فرزند نامشروع آمریکا و اسرائیل است و خود آمریکا این گروه را در کارها هدایت و حمایت میکند و با فتنه ها و کارهای اشتباه این گروه در حال حاضر آبروی کشور آمریکا زیر سوال رفته است.
وی افزود: داعش اکنون به تهدیدی برای همه مردم جهان تبدیل شده و همه مردم جهان به ویژه مردم سوریه و عراق باید در مقابل این گروهک متحد شوند و جلوی پیشروی ها و اقدامات وحشیانه آنها را بگیرند.


رییس دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم بیست و دومین سالگرد مرحوم پروفسور حسابی ضمن گرامیداشت یاد وخاطره این دانشمند، پژوهشگر و استاد فرهیخته از نامگذاری دانشگاه آزاد واحد تفرش به نام مرحوم دکتر حسابی در صورت موافقت هیات امنای مرکزی خبر داد.
به گزارش سرویس دانشگاهی ایسنا، دکتر میرزاده در این مراسم گفت: مقام علم و عالم در فرهنگ اسلامی بسیار بالاست و پروفسور حسابی یکی از شاخصهای توانمند در مقوله علم و دانش و آبرو برای کشور ماست.
وی سخنانش را در قالب لوح تقدیری که به دکتر ایرج حسابی تقدیم کرد، ادامه داد و افزود: تاریخ کشورمان همواره مزین به یاد و نام و خدمات انسانهای گهربار و آزاد اندیشی است که در طول عمر پر از خیرشان خدمات شایستهای به مردمان سرزمین خویش داشتهاند و ما حصل این ممارستها چیزی جز اعتلای جایگاه ایران عزیزمان نبوده است.
میرزاده خاطر نشان کرد: بر کسی به ویژه جامعه دانشگاهی ایران پوشیده نیست که پروفسور حسابی چه عاشقانه، مشقتهای مسیر دانستن را برای خویش هموار کرد و با اتکا به باورهای نیک انسانی و پایبندی به اصول اخلاقی و دینی به امر آموزش همت گمارد و خویشتن خویش را وقف توسعه و نهادینه شدن علم در ایران کرد؛ به راستی دور اندیشی و خلاقیت استاد موجب آن شد که امروز خط نوینی از جنبش اخلاق علمی در کشورمان شکوفا گردد و علم محوری در توسعه کشور بیشک از زحمات بیدریغ آن استاد عالی مقام بوده و هست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: به ثمر رساندن پروژههای پژوهشی و علمی، پایه گذاری و راه اندازی بیش از 30 مرکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی به راستی میراث ارزنده و زکات علمی بود که به واسطه تلاش بیوقفه آن استاد فرهیخته به یادگار مانده و امروز بر حاصل این دسترنج میبالیم.
وی با بیان اینکه یاد و خاطره دانشمند، پژوهشگر و استاد فرهیخته پرور، جناب آقای پروفسور حسابی را گرامی میداریم، اظهار امیدواری کرد که منش و روش آن استاد عشق علم و ادب سرلوحه زندگی همگان بالاخص جویندگان علم و فرهنگ ایران زمین قرار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین به منظور پاسداشت یاد و خاطره آن دانشمند ارزشمند از احتمال نامگذاری واحد دانشگاه آزاد اسلامی تفرش به نام پروفسور حسابی در صورت موافقت هیات امنای مرکزی دانشگاه خبر داد و گفت: دانشگاه آزاد اسلامی برای اینکه سهمی در بزرگداشت این شخصیت علمی و فرهنگی داشته باشد پیشنهاد مذکور را به هیات امنای مرکزی خواهد داد که امیدواریم مورد موافقت قرار گیرد.
در ادامه مراسم دکتر میرزاده این لوح را به منظور گرامیداشت خدمات پروفسور حسابی و زحمات بی دریغ ایشان به جامعه علمی کشور، به فرزندش دکتر ایرج حسابی تقدیم کرد.


مرحوم پروفسور حسابی یکی از شاخص های توانمندی علم، دانش و آبروی ایران است.
دکتر حمید میرزاده در مراسم گرامیداشت بیست و دومین سالگرد درگذشت پروفسور حسابی امروز پنجشنبه در جمع حاضران افزود: تاریخ کشور همواره مزین به یاد، نام و خدمات انسان های بزرگوار و آزاد اندیشی است که در طول عمر پر از خیرشان خدمات شایسته ای به مردمان سرزمینشان داشته اند و ما حصل این چیزی جز اعتلای جایگاه ایران نبوده است.
به گفته وی بر جامعه دانشگاهیان ایران پوشیده نیست که پروفسور حسابی چه عاشقانه، مشتاق مسیر دانستن را برای خود هموار کرد و با اتکا به باورهای نیک انسانی پاییند به اصول اخلاقی و دینی به امر آموزش همت گمارد و خود را وقف توسعه و نهادینه شدن علم در ایران کرد.
میرزاده ادامه داد: دور اندیشی و خلاقیت استاد موجب شد که امروز خط نوینی از جنبش اخلاق علمی در ایران شکوفا شده است و علم محوری در توسعه کشور بی شک از زحمات این استاد عالی مقام بوده و هست.
رییس دانشگاه آزاد اسلامی یاد آور شد: به ثمر رساندن پروژه های پژوهشی علمی، پایه گذاری و راه اندازی بیش از 30 مرکز علمی، آموزشی و تحقیقاتی به راستی میراث ارزنده علمی بود که به واسطه تلاش بی وقفه آن استاد فرهیخته به یادگار مانده و امروز به حاصل کارهای استاد می بالیم.
میرزاده گفت: یاد و خاطره دانشمند، استاد فرهیخته پروفسور حسابی را گرامی می داریم و امیدواریم منش و روش آن استاد عشق، علم و ادب سرلوحه زندگی همگان به خصوص جویندگان علم و فرهنگ ایران زمین قرار گیرد.
وی همچنین در جمع خبرنگاران گفت: برای ادعای احترام به استاد بزرگ و فرهیخته و همچنین به پاس خدمات ارزنده و فعالیت های علمی و پژوهشی که این استاد برای کشور انجام داده اند شرکت کرده ام.
میرزاده ادامه داد:به هیات امنای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد شده است که نام یکی از واحد های دانشگاهی را که در تفرش قرار دارد را به نام پروفسور حسابی گذاشته شود تا بدینوسیله نام او زنده نگه داشته شود.
مراسم بزرگداشت پدر دانش فیزیک نوین در ایران و پایه گذار نخستین دانشگاه کشور امروز پنجشنبه با حضور معاون رییس جمهوری، رییس دانشگاه آزاد اسلامی، نماینده مردم تفرش و اعضای شورای شهر تهران، ورزشکاران، اساتید، شاگردان و علاقه مندان این استاد فرهیخته برگزار شد.


وزیرکشور در حکمی، کریم حمیدوند را به عنوان فرماندار سرزمین علم و دانش، شهرستان تفرش و بعنوان دهمین فرماندار جدید استان مرکزی منصوب کرد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، کریم حمیدوند از فرمانداران جدید استان مرکزی و اصالت استان لرستان است که از نیروهای فعال در وزارت کشور بوده که در کارنامه خود بیش از 24سال سابقه کار اجرایی را دارد.
وی پیش از این در پست هایی مانند معاون و سرپرستی فرمانداری را داشته و نیز در دوره ای بعنوان مدیرکل سیاسی استانداری استان سمنان فعالیت داشته است.
فعالیت در حوزه معاونت سیاسی فرمانداری کلانشهر کرج در استان البرز از دیگر مسئولیت های حمیدوند به شمار می رود.
پیش از این پیشت های فرمانداری در شهرهای اراک، ساوه، خمین، زرندیه، شازند، فراهان، آشتیان، دلیجان و خنداب تغییر یافته بود و حمیدوند بعنوان دهمین فرماندار جدید در استان مرکزی فعالیت اجرایی خود را در فرمانداری شهرستان تفرش آغاز می کند.
مراسم تودیع بهروز اردلان راد فرماندار سابق تفرش و معارفه کریم حمیدوند بعنوان فرماندار جدید این شهرستان به زودی و در هفته آتی باحضور مدیران و مسئولان استانی و شهرستانی برگزار می شود.


رییس بنیاد پروفسور سید محمود حسابی گفت:قرار است مراسم گرامیداشت بیست و دومین سالگرد درگذشت پروفسور حسابی فردا(پنجشنبه) با حضور سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و رییس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شود.

ایرج حسابی فرزند پروفسور حسابی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار علمی ایرنا افزود:مراسم بزرگداشت پدر دانش فیزیک نوین در ایران و پایه گذار نخستین دانشگاه کشور فردا با حضور محمد علی نجفی و حمید میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی در این بنیاد برگزار می شود.
وی ادامه داد:این مراسم از ساعت هشت صبح با حضور استادان و شاگردان و علاقه مندان این استاد فرهیخته آغاز می شود.
حسابی تصریح کرد: مراسم سالگرد درگذشت استاد امسال با یک هفته تاخیر برگزار می شود و بنیاد پروفسور حسابی به دلیل «ضرورت انجام عملیات بازسازی مقبره استاد و عدم اختصاص کمترین امکانات از سوی استانداری، ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی، فرمانداری و شهرداری تفرش برای ایجاد فضایی آبرومند در محل این یادمان» از برپایی مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر حسابی در کنار آرامگاه وی در زادگاهش بازمانده است.
مرحوم دکتر حسابی که در اوایل اسفندماه 1281 هجری شمسی در خانواده ای «تفرشی» به دنیا آمد به دلیل شرایط خاص خانوادگی این امکان را یافت که به رغم مشکلات و تنگناهای مالی خانواده تحصیلات خود را در مدارس و دانشگاه های امروزی لبنان و فرانسه پشت سر بگذارد و در نخستین سال های جوانی به دریافت مدارج مختلف علمی از جمله دانشنامه دکتری فیزیک با درجه عالی از دانشگاه «سوربن» فرانسه نایل شود.
حسابی چند سال بعد برای تکمیل نظریه ای که در زمینه فیزیک ذرات داشت به آمریکا رفت و مدتی در دانشگاه های پرینستون و شیکاگو به فعالیت های پژوهشی در این زمینه پرداخت.
دکتر حسابی علی رغم علاقه شدیدی که به فیزیک و فعالیت های تحقیقاتی داشت و با وجود موقعیت مناسبی که برای کار و تحقیق در بهترین و مجهزترین دانشگاه ها و آزمایشگاه های روز دنیا داشت، به ایران بازگشت آن هم در شرایطی که در محیط استبدادزده و عقب مانده آن روز هیچ جایگاه درخوری برای اشتغال یک دانش آموخته عالی فیزیک وجود نداشت.
حسابی با این حال این بخت را پیدا کرد که با همراهی جمعی از رجال فرهیخته آن روزگار، زمامداران بی سواد اما شیفته مظاهر تمدن غرب را به ایجاد دانشگاه در کشور متقاعد کند و به این ترتیب در سال 1313 دانشگاه تهران به عنوان نخستین مرکز آموزش عالی امروزی در کشور آغاز به کار کرد.
دکتر حسابی حدود نیم قرن یعنی تا آخرین سال های حیات خود ارتباط علمی خود را با دانشگاه تهران به عنوان استاد حفظ کرد که ثمره آن تربیت چندین نسل از اساتید و دانش آموختگان علوم و مهندسی در کشور است.
وی در کنار تدریس و فعالیت های آموزشی نقشی استثنایی در پایه گذاری بسیاری از فعالیت ها و مراکز علمی و اجرایی کشور ایفا کرد.
از جمله دستاوردها و خدمات علمی و فرهنگی استاد مواردی همچون انجام اولین نقشه برداری علمی، فنی و مهندسی کشور (تهیه نقشه نوین راه ساحلی سراسری میان بنادر خلیج فارس - بندر لنگه به بوشهر) (سال 1306)، تأسیس مدرسه مهندسی وزارت راه و تدریس در آن (سال 1307)، تأسیس دارالمعلمین عالی و تدریس در آن ( 1307)، ساخت نخستین رادیو در کشور (1307)، تاسیس دانشسرای عالی و تدریس در آن ( 1308)، ایجاد نخستین ایستگاه هواشناسی در ایران (1310)، نصب و راه اندازی اولین دستگاه رادیولوژی در ایران (1310)، تعیین ساعت ایران (1311)، تأسیس اولین بیمارستان خصوصی در ایران به نام « بیمارستان گوهرشاد» (به یاد مادر گرامیشان) (1312)، مأموریت وزارت راه برای ساخت راه تهران به شمشک جهت معادن ذغال سنگ (1312)، پیشنهاد و تدوین قانون تأسیس دانشگاه تهران و تأسیس دانشکده فنی (1313) و ریاست آن دانشکده تا سال 1315 و تدریس در آن، تأسیس دانشکده علوم و ریاست آن دانشکده از 1321 تا 1327 و از 1330 تا 1336 و تدریس در گروه فیزیک آن دانشکده تا واپسین روزهای عمر، تأسیس مرکز عدسی سازی - دیدگانی - اپتیک کاربردی در دانشکده علوم دانشگاه تهران، مأموریت خلع ید از شرکت نفت انگلیس در دولت دکتر مصدق، ریاست اولین هیأت مدیره و مدیریت عامل شرکت ملی نفت ایران، تصدی وزارت فرهنگ در کابینه مرحوم دکتر مصدق، پایه گذاری مدارس عشایری و تأسیس نخستین مدرسه عشایری ایران (1330)، مخالفت با طرح قرارداد ننگین کنسرسیوم و کاپیتولاسیون در مجلس، مخالفت با عضویت دولت ایران در قرارداد سنتو (باکت بغداد) در مجلس، پایه گذاری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران (1330) ، پایه گذاری مرکز تحقیقات و رآکتور اتمی دانشگاه تهران، تأسیس سازمان انرژی اتمی و عضو هیأت دایمی کمیته ی بین المللی هسته یی ( 1330 - 1349) ، تدوین قانون استاندارد و تأسیس مؤسسه استاندارد ایران ( 1333)، تأسیس نخستین رصدخانه نوین در ایران، تأسیس اولین مرکز مدرن تعقیب ماهواره ها در شیراز ( 1335)، پایه گذاری مرکز مخابرات اسدآباد همدان (1338) ، تشکیل و ریاست کمیته پژوهشی فضای ایران و عضویت دایمی کمیته بین المللی فضا (1360)، تأسیس انجمن موسیقی ایران، تاسیس و عضویت پیوسته فرهنگستان زبان ایران از ( 1349) تا واپسین روزهای فعالیت آن دانشمند فقید عنوان شده است.
دکتر حسابی سرانجام پس از نود سال عمر پر بار و خدمت بی وقفه در راه توسعه و اعتلای ایران در 12 شهریورماه 1371 به دنبال عارضه قلبی بدرود حیات گفت.
مقبره استاد بنا به خواسته ایشان در زادگاه خانوادگی - شهر دانشگاهی تفرش - قرار دارد.


جانشین فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تفرش از افتتاح یادمان شهدای گمنام در دانشگاه تفرش و همزمان با هفته دفاع مقدس در این شهرستان خبر داد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، بهروز اردلان راد، فرماندار تفرش در جلسه هماهنگی برنامههای هفته دفاع مقدس با اشاره به ضرورت بزرگداشت ایام هفته دفاع مقدس اظهار کرد: دفاع مقدس فرازی از افتخارات انقلاب اسلامی و ایران عزیز است که جوانان این مرز و بوم جانفشانی ها و رشادتهای بی مانندی را انجام داده که برای همیشه مایه مباهات در تاریخ ایران است.
وی افزود: بزرگداشت دفاع مقدس ، بزرگداشت این رشادتها است و مراسمهایی که اجرا می شود حداقل ادای دین ما به جانبازان و آزادگان و فرزندان شهدا و توفیق برای پاسداشت این جانفشانیها است.
فرماندار تفرش تصریح کرد: با حداکثر مساعدت و همکاری باید بتوانیم برنامه هایی در شان شهادت و جانبازی و ایثارگری 8ساله دفاع مقدس در سطح شهرستان اجرا کنیم تا در محضر شهدا سربلند باشیم.
هفته دفاع مقدس، پاسداشت فرهنگ ارزشهاست
جانشین فرمانده ناحیه مقاومت بسیج تفرش در این جلسه با اشاره به برنامه های این هفته در سطح شهرستان، گفت: مراسم هایی به همراه سایر ادارات برنامه ریزی شده است و باید با همکاری و هماهنگی برنامه های مطلوبی را در سطح شهرستان اجرا کنیم.
سرگرد محمد مهدی میرهادی افزود: ارسال پیامک به این مناسبت، برگزاری نمایشگاههای فرهنگی و هنری، ویزیت رایگان در بیمارستان و درمانگاههای شهری و روستایی در طول هفته ، اجرای یادواره شهدا، اجرای مسابقات فرهنگی و ورزشی ، افتتاحیه یادمان شهدای گمنام دانشگاه تفرش، مانور فرهنگی بانوان از جمله برنامه ها است.
وی تصریح کرد: برنامه تجلیل از زنان ایثارگر، غبار روبی از مزار شهدا، دیدار با خانواده شهدا، نقل خاطرات توسط رزمندگان در مدارس، پیاده روی خانوادگی، حضور در نماز عبادی و سیاسی جمعه، اجرای همایش میثاق صالحین، اجرای لیگ بازهای کامپیوتری، مانور تاکسی ها، افتتاح محور وسمق، فضاسازی تبلیغی در شهرستان و سطح ادارات با نمادهای متناسب، صبحگاه مشترک در مدارس از دیگر برنامه های این هفته به شمار می رود.
سرگرد میرهادی افزود: هفته دفاع مقدس فرصت مغتنی است تا بتوانیم گوشه ای از سلحشوری ها و شهادت طلبی بهترین جوانان این مرز و بوم را برای نسل حاضر معرفی کنیم.


کارشناس واحد باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: در فصل اول طرح مطالعاتی موقعیت شناسی دستکن زیر زمینی (سکونتگاه باستانی) روستای تهیق شهرستان خمین 600 متر مربع کاوش و رمزگشایی شد.

'اسماعیل شراهیˈ روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: داده های منقول به دست آمده از جمله سفالینه ها ،ظروف فلزی و سکه ها در این کاوش متعلق به سده های ششم وهفتم هجری قمری است و نشان می دهد این دستکن در دوره سلجوقی و دوره گذار خوارزمشاهی به ایلخانی مورد استفاده قرار گرفته است.
وی اظهارکرد: کاوش باستان شناسی این مجموعه با فرضیات وسوالات از پیش تعیین شده که پاسخگوی مسائلی از جمله شناخت از دوره های سکونتی ، نوع کاربری و فلسفه شکل گیری این مجموعه بود از نیمه خرداد امسال تا اوایل مرداد ماه انجام شد .
شراهی بیان کرد: فضای کاوش شده این مجموعه یک توده دو هکتاری کنگلومرائی را در بر می گیرد که شامل فضای مسکونی از جمله 10اتاق ، چهار انبارک ، راهرو ، سالن و چاه است که بر اساس توپوگرافی زمین ایجاد شده اند.
وی ادامه داد: هواکش های تعبیه شده در بالا که از سطح توده به داخل فضا می رسند هوای مناسب برای تهویه وتنفس را فراهم می کرده است .
وی بیان کرد: اتاق های تعبیه شده در دل خاک، اندازه های متفاوتی دارد و ابعاد آنها از یک و80 تا دو متر و دو و 20 تا 13متر متفاوت است و هر کدام از این اتاقک ها اشیای خاص خودشان را دارند.
شراهی گفت: به عنوان مثال در اتاق شماره یک مورد کاوش چاه آب وجود دارد که عمق آن پنج متر است و درآن دو اسکلت انسان سوخته زن و مرد با چند ظروف فلزی مجمر یا آتشدان ، پی سوزهایی با جنس مفرغ با اشکال مختلف ،سفال کشف شده است.
شراهی بیان کرد: در اتاق شماره دو که بزرگترین اتاق با ابعاد دو در 13متر است سکویی درست شده که دارای پله است که به عنوان فضای عمومی و تالار اجتماعات استفاده می شده است.
وی گفت: برخی اتاق ها که به عنوان فضای مسکونی مورد استفاده قرار می گرفته به واسطه اشیای کشف شده متعلق به متمولین بوده است .
وی گفت: در این مجموعه تاریخی اشیای کشف شده نظیر سفال نوشته های قرآنی که بر روی ظروف و یا سفالینه ها با نماهایی از جمله خورشید ، قیافه های مغولی وشاهزاده سوار بر اسب دیده می شود که هر اشیای با مذهب و مذاهب قابل پرستش آنها قابل توجه است .
وی با بیان اینکه بر اساس داده های منقول و اشیا مسلمان بودن ساکنان این دستکن قابل تایید است ادامه داد: حفاران این دستکن ها با مهندسی اولیه بافت کنگلومرائی را حفظ کردند و لایه میان کف و سقف را که نرم تر و قابل کنترل بوده را برداشته و اتاقهایی را شکل دادند که طبیعت هر اتاق با اتاق دیگر متفاوت است .
وی گفت: کف پوش هر اتاق از حصیر و زیر اندازهای متنوع است و هر اتاق درهای چوبی داشته که برای پاشنه در از آجرهایی استفاده می شده که در روی این آجرها می چرخیده است .
شراهی ادامه داد: به نظر منبع آب مورد نیاز ساکنین در این فضاها را چاههای آب که چند نمونه از آنها طی کاوش بدست آمده و بررسی شده اند تامین می کرده است.
شراهی گفت: مستندات به دست آمده حاکی از آن است که زیست در این دستکن قدمت 150ساله دارد و جمعیت ساکن به طور دسته جمعی از این شهر زیر زمینی مهاجرت کرده اند.
وی یادآور شد: دستکن های تاریخی این روستا در سال 1384 در پی گزارش های مردمی کشف و شناسایی شده و با تشکیل پرونده مطالعات پایه در سال 1385در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
کارشناس باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی بیان کرد: این میراث کهن در روستای تهیق در محوطه ای با ساختار و بافت خاک بسیار محکم تعبیه شده و از اصول معماری و ظرافت های خاصی در ایجاد فضاهای دسترسی و سکونتی آن استفاده شده است.
شراهی افزود: در این مطالعات پایه و ساماندهی، کار بازگشایی هواکش های اصلی دستکن تهیق به منظور اصلاح جریان هوا در آن و بهسازی مسیر معبر دنبال می شود و در مراحل بعد کاوشهای باستان شناسی و اقدامات تخصصی برای این طرح مطالعاتی انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: این دستکن تاریخی زیرزمینی در هفت کیلومتری شمال غرب خمین در جوار امامزاده زینب خاتون (س) واقع شده است.
کارشناس باستان شناسی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: نمونه های مشابه دستکن زیرزمینی تهیق خمین را می توان در نوش آباد کاشان، ارزان فود همدان و شهر ثامن ملایر مشاهده کرد.
شراهی اظهار کرد: اعتبار هزینه شده برای اقدامات باستان شناسی این دستکن تاریخی 400 میلیون ریال است.
نمونه دستکن های انسان ساخت با هدف ایجاد ظرفیت سکونتگاهی خانوار در روستاهای ˈآقاج ˈخمین وˈ طرخورانˈ شهرستان تفرش از توابع استان مرکزی نیز شناسایی شده که متعلق به دوره های ایلخانی و سلجوقی هستند.


.: Weblog Themes By Pichak :.