سرپرست اداره اوقاف تفرش گفت: فرهنگ وقف با تقویت زیرساختهای فرهنگ دینی در جامعه زمینه ساز ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه اسلامی به شمار می رود.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تفرش، حجت الاسلام سید مهدی حسینی در مراسم انس با قرآن با تاکید بر لزوم تدبر در آیات الهی اظهار کرد: تفکر در آیات الهی رمز کسب تقوا الهی و رسیدن به زندگی سالم است.
وی افزود: عامل اساسی مشکلات موجود زندگی های امروزه غفلت از یاد خداونداست و کسانی که خداوند را فراموش میکنند از قرآن و آیات الهی دور شده اند.
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش با تاکید بر برگزاری محافل انس با قرآن در تفرش گفت: این برنامه های مذهبی میتواند زمینه بروز استعدادهای قرآنی جوانان و نوجوانان را نیز فراهم کند و انگیزه بیشتری نیز در میان علاقمندان ایجاد کند.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: اداره اوقاف و امور خیریه در راستای اجرای برنامه های فرهنگی و مذهبی تلاش می کند با برگزاری محافل قرآنی زمینه گرایش جوانان و نوجوانان به این کتاب آسمانی را فراهم کند که خوشبختانه این کار با استقبال مردم روبرو شده است.
وی افزود: حضور قاریان برجسته بین المللی در محافل قرآنی این شهر الگویی عملی برای حافظان این شهر است و می تواند مانند یک کلاس آموزشی برای علاقمندان موثر باشد.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: محفل انس با قرآن کریم در تفرش با حضور قاری ممتاز بین المللی مصری استاد محمد محمد مریجی و یک قاری از شهرستان تفرش برگزار شد.
ترویج ارزشهای قرآنی تضمین کننده سلامت جامعه است
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه گفت: توسعه و ترویج ارزشهای قرآنی و قرآن آموزی سلامت جامعه را تضمین می کند که با توجه به هجمه های سنگین فرهنگی بیگانه که در صدد هویت زدایی و از بین بردن ارزش های اصیل قرآنی حاکم بر جامعه هستند انتظار می رود خانواده ها با تشویق فرزندان خود به حضور در کلاسهای قرآنی و آشنایی با معارف اهلبیت (ع) زمینه تضمین سلامت آینده فرزندان خود را فراهم آورند.
حجت الاسلام حسینی افزود: با اشاره به حدیث ثقلین، این حدیث را از معتبرترین روایات تبیین کننده جایگاه قرآن دانست و افزود: به فرموده پیامبر اسلام (ص) بهترین شما کسی است که قرآن را یاد گیرد و به دیگران یاد دهد.
وی تصریح کرد: کسی که قرآن می خواند در گام اول آموزش صورت قرآن برایش مطرح است و در گام بعدی از مفاهیم بلند آن در زندگی استفاده می کند.
ترویج فرهنگ قرآنی با استفاده از ظرفیت های مردمی تحقق می یابد
سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش با بیان اینکه قرآن و اهل بیت (ع) خمیر مایه اصلی نظام جمهوری اسلامی هستند، گفت: ترویج فرهنگ قرآنی با استفاده از ظرفیت های مردمی تحقق می یابد.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: برای استفاده از ظرفیت های مردمی اولین حرکت سازماندهی و ساماندهی این ظرفیت هاست و به منظور بالابردن سطح آموزه های قرآنی قاریان منطقه و استان این برنامه ها با حضور استادان و قاریان بین المللی کشور برپا می شوند.
وی افزود: محفل انس با قرآن کریم همه ساله در ایام ماه مبارک رمضان و به مناسبت های مختلف با هدف گسترش مفاهیم و آموزه های قرآنی، آموزش تلاوت و قرآئت صحیح قرآن کریم در میان نسل جوان روستاهای محدوده منطقه از سوی این سازمان برگزار می شود.
ترویج فرهنگ قرآنی جامعه را در برابر تمامی هجمه های دشمنان بیمه می کند
سرپرست اوقاف و امور خیریه شهرستان تفرش با بیان اینکه در حوزه فعالیت ها همواره تقسیم بندی وجود داشته و این تقسیم بندی از لحاظ برنامه ریزی، نگاه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی در جامعه مدنظر است، گفت: در نظام جمهوری اسلامی این تقسیم بندی متناسب با فرهنگ کشور و فرهنگ دینی بوده است.
وی با اشاره به اینکه گذشته از این، خاستگاه نظام جمهوری اسلامی ایران از بخش فرهنگی به ویژه فرهنگ دینی بوده، افزود: در فرهنگ اسلامی دو محور اصلی قرآن و اهل بیت (ع) وجود دارد که چار چوب و اصول اصلی در نظام کشور ایران و انقلاب اسلامی است.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: ترویج فرهنگ قرآنی جامعه را در برابر تمامی دسیسه ها و هجمه های دشمنان بیمه می کند.


مدیر فرهنگی دانشگاه دولتی تفرش با بیان اینکه آییننامه برگزاری کرسیهای آزاداندیشی با اینکه کامل است، نقاط ابهامی دارد که باید برطرف شود، گفت: باشگاه آزاد اندیشی این دانشگاه نیازمند حمایتهای فکری و مالی است.
محمد حبیبی در گفتوگو با خبرنگار«دانشگاهی» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) -منطقه مرکزی، عنوان کرد: برگزاری کرسیهای آزاد اندیشی سب میشود کشور و دانشگاه بتواند بدون دغدغه و با آرامش به رشد و پویایی برسد. وقتی سؤالات در این جلسات به اشتراک گذاشته میشود هر دانشجو نظر خود را بیان میکند و از خلال این نظرات به ایدههایی نو میرسیم.
وی افزود: برگزاری کرسیهای آزاداندیشی زمینهای را فراهم میکنند که دانشجویان بتوانند دغدغه، حرفها و ابهاماتی را که در زمینههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دارند و پاسخی قاطع از سوی مسئولین برای این سؤالات نمیشنوند و دیدگاههایی که اجازه طرح آن را نیافتهاند در چارچوب خاص که حریمها حفظ شود و به قوم یا ملتی توهین نشود، بیان کنند.
حبیبی اشاره کرد: در کرسیهای آزاداندیشی داوران صاحبنظر به مدت پنج دقیقه در جلسه طرح موضوع میکنند و بعد از آن بسته به مدت زمانی که به دانشجویان گروه موافق و مخالف داده میشود نظرات مطرح شده و در پایان جلسه داور موضوع را جمعبندی میکند. در صورتی که حضور و فعالیت دانشجویان بالا باشد، دیدگاهها مورد پرسش و پاسخ قرار میگیرد.
وی اظهار کرد: در این جلسات تسلط و تخصص شخص صاحب نظری که بعنوان داور در جلسه حضور دارد بسیار مهم است و از آنجا که کرسیهای آزاداندیشی با حضور دانشجویان و صحبتهایشان ممکن است به سیاهنمایی، مغالطهگری و یکطرفهگرایی سوق داده شود، حضور یک داور مسلط میتواند این تنش را مهار کند.
مدیر فرهنگی این دانشگاه بیان کرد: داوری که به این جلسات دعوت میشود باید در حوزه مورد بحث به قدری مسلط باشد که بتواند دغدغه دانشجویان را پاسخ دهد و افکار را جهتدهی کند
حبیبی درباره نحوه انتخاب موضوع عنوان کرد: در باشگاه آزاداندیشی، فعالان دانشجو در حوزههای بسیج، انجمن و کانون حضور دارند و در نشستهایی که با حضور این اعضا در این باشگاه گذاشته میشود موضوعات بسیاری مطرح شده و در نهایت موضوعی که از دید همه مهمتر است مطرح و انتخاب میشود.
وی الزامات و ساختارهای کرسی آزاداندیشی را مطرح کرد و گفت: آییننامه موجود با اینکه کامل است، اما نقاط ابهامی دارد که نیاز است برطرف شود. باشگاه آزاداندیشی دانشگاه تفرش باید جدی گرفته شود.
وی با بیان اینکه این باشگاه نیاز به حمایتهای فکری و مالی دارد افزود: گروه نظارت بر کرسیهای آزاداندیشی نیز علاوه بر حمایتهای مالی باید حضورشان را در زمینههای دیگر از قبیل اتاق فکر، حمایتهای فکری و انتخاب افراد صاحبنظر بیشتر کنند.
حبیبی افزود: همه دانشگاهها برای برگزاری و اجرای برنامههای فرهنگی و کرسیهای آزاداندیشی با مشکلات مالی روبرو هستند و اگر ورازتخانه بودجه خاصی به این زمینه اختصاص میداد این مشکلات برطرف میشد.
مدیر فرهنگی دانشگاه تفرش بیان کرد: معتقدم حالا که با کمبود بودجه روبرو هستیم اگر همه بودجههای فرهنگی را به کرسیهای آزاداندیشی اختصاص دهیم و این مورد را در دانشگاهها پررنگتر کنیم، دیگر شاهد اختلافات سیاسی و اجتماعی در جامعه نخواهیم بود.
وی به برنامههای سال آینده اشاره کرد و گفت: در نظر داریم از اعضای هیئت علمی معارف دعوت کنیم تا بعنوان داوران بومی و صاحبنظر در جلسات کرسی آزاداندیشی شرکت کنند و از طرفی قصد داریم، هر ترم دو جلسه کرسی آزاد اندیشی داشته باشیم و بعد از هر جلسه با همکاری داور مورد نظر نشستی ترتیب دهم تا به نتیجه روشن و بدون ابهام برسیم و در صورتی که دغدغهای در ذهن دانشجو وجود دارد برطرف شود.


مدیر کانون پرورش فکری تفرش گفت: همزمان با تعطیلی مدارس و اجرای طرح اوقات فراغت، کانون پرورش فکری شماره ۱ تفرش کلاس های تابستانه خود را برگزار می کند.
به گزارش پایگاه خبری تفرش ،فاطمه نوروزی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به برنامه های این کانون اظهار کرد: کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان شماره یک تفرش با بیش از 20 عنوان فعالیت در بخش های فرهنگی، هنری و ادبی در سطح کودکان ونوجوانان در طول سال فعالیت می کند.
وی افزود: در ایام تابستان نیز با برگزاری کلاس های آزاد و با بکار گیری از مربیان و مدرسان با تجربه و کار آزموده در صدد غنی سازی اوقات فراغت کودکان و نوجوانان این استان تلاش میکند تا در رشته های متعدد، کودکان ونوجوانان را در جهت شناسایی و پرورش استعداد هایشان یاری کند.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان مرکز شماره یک تفرش تصریح کرد: امسال نیز همزمان در فصل تابستان، 2 مرکز فرهنگی و هنری کانون در سطح شهرستان با برگزاری بیش از 25 رشته فرهنگی، هنری، ادبی، دینی و علمی در مقطع سنی 4 تا 17 سال ثبت نام می کند.
وی با اشاره به ثبت نام از علاقمندان گفت: علاقمندان به شرکت در این کلاس ها می توانند به مراکز فرهنگی و هنری کانون های پرورش فکری شهرستان محل سکونت خود مراجعه کنند.
نوروزی افزود: کلاس های کانون پرورش فکری در رشته های قرآن، نقاشی، خوشنویسی، سفالگری گروه کودک، سفالگری(چرخ) گروه بزرگسال، مجسمه سازی، نقش برجسته، عکاسی، کاردستی، عروسک سازی، ادبی، نوشتن خلاق، طراحی، پویا نمایی، ابتکار و خلاقیت، نمایش، از علاقمندان ثبت نام می کند.
وی با بیان اینکه توجه به زیرساختهای توسعه نیروی انسانی از اولویتهای این شهرستان است تصریح کرد: توسعه و پیشرفت بدون وجود نیروهای متخصص و کارآمد امکان پذیر نیست از این نظر توجه به دانشآموزان به عنوان آینده سازان باید در اولویت قرار گیرد.
مدیر کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان مرکز شماره یک تفرش با بیان اینکه بهرهوری مناسب از اوقات فراغت یک اصل اساسی در بعد برنامههای دانشآموزی است گفت: بیشترین آسیبها در زمانی که انسان به ویژه قشر نوجوان و جوان که هیچ برنامهآموزشی و کاری ندارد به این قشر وارد میشود از این نظر توجه به برنامههای فراغت دانشآموزان باید بصورت اساسی مورد توجه قرار گیرد.


سرپرست اداره اوقاف وامورخیریه شهرستان تفرش گفت: طرح نشاط معنوی در ۴ بقعه متبرکه و محافل انس با قرآن و مجالس تفسیر از جمله برنامههایی است که در بقاع متبرکه تفرش در ماه مبارک رمضان برگزار میشود.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری تسنیم از تفرش، حجت الاسلام سید مهدی حسینی با اشاره به استقبال بی نظیر افراد به ویژه جوانان و نوجوانان از این طرح در این شهرستان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: اجرای موفقیت آمیز طرح نشاط معنوی در سال گذشته زمینه ای برای حضور گسترده افراد از این طرح است.
وی از برگزاری 10 کلاس در طرح نشاط معنوی در بقعه امامزاده بی بی ستین خبر داد و گفت: این کلاس ها همچون سال گذشنه با استقبال گسترده روبروشد.
سرپرست اداره اوقاف وامورخیریه شهرستان تفرش افزود: اجرای طرح نشاط معنوی ابتکاری الهی در جهت استفاده از ظرفیت های بقاع متبرکه استان و ترویج فرهنگ دینی در جامعه است.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی با اشاره به نزدیک بودن ایام ماه مبارک رمضان تصریح کرد: هر سال به مناسبت ماه مبارک رمضان برنامههای قرآنی بسیاری در بقاع متبرکه شهرستان اجرا میشود.
وی با اشاره به برگزاری محافل انس با قرآن در بقاع و مساجد گفت: در طول ماه مبارک برای آشنایی با کلام الهی و استفاده از صوت قاریان و حافظان، محافل انس با قرآن با حضور قاریان استانی با حضور نوجوانان و جوانان اجرا میشود.
سرپرست اداره اوقاف وامورخیریه شهرستان تفرش به اجرای برنامه ترتیلخوانی در بقاع متبرکه شهرستان اشاره کرد و افزود: همچنین برنامه جزءخوانی نیز در بقاع متبرکه شهرستان همچون سنوات گذشته به صورت روزانه اجرایی میشود.
وی با بیان اینکه ایجاد فضای معنوی در امامزادگان از جمله اهداف اجرای طرح ضیافت الهی در بقاع متبرکه است، تصریح کرد: اجرای این طرح سبب جذب بیشتر جوانان به بقاع متبرکه میشود.


«موزه مردم شناسی تفرش» در منزل تاریخی میر شکرایی افتتاح می شود .
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرنگار فرهنگی ندای تفرش ، در جلسه ای که با حضور سید محمد میر شکرایی (فرزند میر شکرایی )و حضور مدیرکل اداره میراث فرهنگی استان مرکزی تصویب شد و از شنبه 7تیرماه کار مرمت و بازسازی آن توسط اداره میراث فرهنگی استان مرکزی آغاز خواهد شد .
بنا بر توافق با سید محمد میرشکرایی و حضور کارشناسان در محل، بخش های الحاقی از طرف شمال و شرق برای مناسب سازی عرصه ی ساختمان تخریب می شود .
گفتنی است اداره میراث فرهنگی استان مرکزی متعهد شد تا پایان شهریور 94و از طریق اعتبارات داخلی و جذب از طریق سایر منابع ، این موزه که اولین موزه مردم شناسی در تفرش می باشد را افتتاح می کند .


جشن آیینی و معنوی تیرگان و مراسم شگرگزاری برداشت گندم و آب پاشان در نخستین روز تیرماه با حضور جمع کثیری از مردم ، مسئولان اجرایی و نخبگان فرهنگی و هنری استان مرکزی در جوار امامزاده احمد بن علی (ع) زلف آباد فراهان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از فراهان، سید محمد حسینی در این مراسم با اشاره به آیین سنتی تیرگان اظهار کرد: این جشن به شکرانه برداشت گندم انجام میشود و ریشه در باورهای مردم منطقه دارد که تا به امروز نیز حیات داشته است.
وی افزود: نام دیگر جشن تیرگان، جشن گندم است که در طول حیات خود گرچه با تغییرات حرکت کرده اما از بین نرفته است و در این روز مردم از تمام منطقه فراهان و شهرهای اطراف مانند آشتیان، تفرش، اراک، در این محل اجتماع کرده و برای خیر و برکت محصولات کشاورزی خود دعا و نیایش می کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی تصریح کرد: جشن تیرگان از زمانهای ایران باستان در روز سیزدهم تیر برگزار می شد ولی تاریخ برگزاری این جشن به دلیل اینکه روز آغاز فصل تابستان، فصلی پرکار برای کشاورزان و بلندترین روز سال است و همچنین شروع برداشت گندم به عنوان مهم ترین محصول کشاورزان این منطقه است، به یکم تیر ماه تغییر یافته است.
وی با اشاره به برگزاری جشن تیرگان گفت: ما با برگزاری این گونه مراسم سعی میکنیم با شناساندن و زنده نگه داشتن میراث تاریخیمان و نیز احیای پیام این مراسم موجبات خوشحالی مردم را فراهم کنیم.
حسینی افزود: بازارچهها جنب و جوش خوبی را به وجود آورده و نیز سبب رونق کسب و کار شده است.
وی تصریح کرد: سعی ما بر این است که سال آینده فضای مناسبتری جهت استقرار بازارچهها و نیز محل برگزاری جشن به وجود آوریم.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی با اشاره به تمدن کهن ایران گفت: ایران یکی از پر جشنترین کشورها بوده است و برای هر اتفاقی جشن خاصی در تقویم کهن ما ثبت شده که باید در حفظ این آیینها تلاش فراوان صورت گیرد.
وی افزود: تکمیل مستندات و مطالعات آیینی و مردم شناسی جشن تیرگان می تواند این جشن فاخر ایرانی را برای طرح و پیگیری مراحل ثبت جهانی آماده کند.
حسینی با اشاره به دیگر برنامه های اجرایی در این جشن تصریح کرد: برگزاری آیین فال کوزه، تفأل به حافظ، نواهای اصیل موسیقایی آیینی ومذهبی، اجرای قطعاتی از تعزیه وشاهنامه توسط پیشکسوتان این هنر، نمایش رسم شکرگذاری گندم و آب پاشان از برنامه های جانبی این جشن بود که مورد استقبال مردم قرار گرفت.
وی با اشاره به تجلیل های انجام شده در این مراسم گفت: در این مراسم از محمد میرشکرایی پژوهشگرمردم شناسی، اسدالله علیآبادی پدر شهید، کشاورز نمونه غلامرضا حلتآبادی و سه تن از اصناف فعال تقدیر و تشکر شد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی افزود: جشن تیرگان فراهان به دلیل اصالت و غنای فرهنگی ناب آن در دیماه سال 89در فهرست آثار ملی کشور به عنوان میراث معنوی به ثبت رسید.


آثار تاریخی شهرستان تفرش که نشان از هویت و قدمت فرهنگ این دیار عالم پرور و نخبه خیز دارد، به سبب بی توجهی مسئولان و بی مهری گروهی از مردم در حال تخریب است.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل ازخبرنگار تسنیم از تفرش، شهرستان تفرش با بیش از 40 اثر تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی کشور یکی از مهمترین قطب های گردشگری استان مرکزی است.
شهرستان تفرش با برخورداری از چشماندازهای طبیعی ویژه، طبیعت بکر، محیط زیبا، ویژگیهای خاص اقلیمی، داشتن مفاخر و دانشمندان، آثار تاریخی فراوان و جاذبههای گردشگری متنوع خود میتواند انتظارات هر گردشگری را برآورده سازد.
آب و هوای مطلوب، تنوع زیستی در روستاها، بناهای تاریخی و تفرجگاههای بی نظیر، شهرستان تفرش را به قطب گردشگری استان مرکزی و کشور تبدیل کرده است.
از بین آثار تاریخی این شهرستان میتوان از مجموعه تاریخی ششناو متعلق به دوران سلجوقی،تکیه زاغرم، بقعهٔ ابوالعلی مهدی بن محمد از نوادگان جعفر صادق مربوط به دورهٔ ایلخانی، بقعهٔ امامزاده محمد از نوادگان جعفر صادق مربوط به دورهٔ خوارزمشاهیان، آب انبار بلور مربوط به دورهٔ قاجار، خانهٔ میرفخرایی مربوط به دورهٔ قاجار، خانهٔ ضیایی مربوط به دورهٔ قاجار، آرامگاه پروفسور حسابی، چشمه آب معدنی گراو نام برد کهکم توجهی به این آثار تاریخی و بی مهری گروهی از مردم سبب از بین رفتن آثار تاریخی در شهر تفرش شده است.
برج تاریخی وثوق به عنوان تنها برج مسکونی در استان مرکزی است که معماری آن چشم هر بیننده ای را به خود خیره می کند که در زمانهای گذشته در میان باغی متعلق به خاندان وثوق مستقر بوده و هم اکنون با شماره 30142در سال 1390در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
این برج در 3طبقه ساخته شده که توسط یک راه پله قوسی در سمت راست به طبقه ی دوم و یک راه پله قوسی از سمت چپ به طبقه سوم منتهی می شود که سقف طبقه سوم بر اثر بارش برف و باران و به سبب عدم استحکام فروریخته و در سالهای گذشته در یک آتش سوزی قسمت عمده ای از سقف طبقه ی دوم نیز از بین رفته است.
این برج چند سال گذشته توسط فردی خریداری شده و وی با فروش زمین های باغ تنها برج مسکونی را تخریب نکرده است.
در کنار این برج مدرسه ابتدایی کافی واقع شده که خاندان کافی که منتصب به خاندان وثوق هستند،قسمتی از آن را به مدرسه اهدا کرده و این باغ بزرگ به مرور خشک شده و جای خود را به آپارتمانها و ساختمانهای جدید داده و فقط بنای برج تاریخی وثوق ازآن سالم مانده است.
با ساخت و سازهای اخیر در کنار این برج راه پله های برج تاریخی وثوق به محلی برای تخلیه نخاله های ساختمانی تبدیل شده است و این بی مهری مردم و عدم توجه به آثار تاریخی قدمت و فرهنگ گذشتگان را مورد تهدید قرار می دهد.
با برنامه ریزی دقیق و منسجم می توان این برج را بازسازی کرد
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان تفرش در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در تفرش، گفت: در صورت تملک سازمان میراث فرهنگی و خرید آن از صاحب برج امکان بازسازی این مکان تاریخی و با ارزش فراهم می شود.
علی حیدری افزود: این برج تنها برج مسکونی استان مرکزی است و قابلیت گردشگری این برج نقطه عطف در ظرفیت گردشگری شهرستان تفرش است.
تامین اعتبار لازمه بازسازی برج وثوق
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی شهرستان تفرش تصریح کرد: عدم تخصیص اعتبار تاکنون موجب غفلت از بازسازی این اثر تاریخی شده و با فرارسیدن فصل سرما خطرات ریزش سقف و دیواره این بنای تاریخی را تهدید میکند.
وی افزود:این برج متعلق به دوره قاجاریه است و معماری بی نظیر در طبقه های مختلف این ساختمان از شاهکارهای معماری ایران است.
آثار دیگر تفرش در دست تخریب
یکی دیگر از آثار تاریخی تفرش مقبره میرعلام تفرشی و اسماعیل خان لشکر نویس تفرشی در قبرستان قدیمی بنام سماق بنه درمحله استادیوم مربوط به قرن یازدهم هجری و اواخر دوران صفویه است.
این بقعه در زمان های قدیم در میان قبرستان قرار داشته که هماکنون بواسطه ساخت و سازخای متعدد این بقعه در مسیر عبور و مرور قرار گرفته و هر روز آسیب بیشتری به بنا وارد می شود که سنگ قبر این بقعه بواسطه ارزش تاریخی بسرقت رفته است.
میرعلام تفرشی از شاگردان مقدس اردبیلی و مورد وثوق کامل ایشان بوده به حدی که مقدس اردبیلی به شاگردان خودگوشزد میکند که پس از من برای حل مشکلات علمی خود در شرعیات به میرعلام و در عقلیات به امیر فیض الله عبدالقاهر حسینی تفرشی رجوع کنید و در حال حاضر هم تمام علمای اعلام و فقهای عظام به قدر و منزلت علمی و مذهبی میرعلام واقف هستند.
همچنین در این بقعه اسماعیل خان لشکر نویس تفرشی صاحب کتاب نخبته التواریخ معروف دبیرنیزمدفون است و وی استاد بی نظیر در تاریخ به شمار میرود.
نخبه التواریخ تاریخ جامعی است در نظم و نثر که از آغاز اسلام تا آخر سلطنت مظفرالدین شاه قاجار نگاشته شده و گزارش ائمه و رجال و جلوس و وفات پادشاهان و ارتحال علما و حوادث مهم و سوانح است و برای هر مسئله تاریخی متناسب متین و شیوا تالیف شده است.
بقعه سید میرعلام تفرشی و اسماعیل خان لشکر تاریخدان بزرگ ایرانی به علت عدم رسیدگی در حال نابودی است که اگر مسئولان استان به ویژه مسئولان ارشد میراث فرهنگی کاری و تدبیری اتخاذ نکنند به زودی شاهد تلی از خرابی و خاک بجای مانده از این آثار تاریخی و فرهنگی-هویتی هستیم.
گزارش از: عاطفه بیاتی و مبین جلیلی


با تلاش مسئولین شهرستان مجوز پذیرش دانشجو برای کارشناسی ارشد در دو رشته کامپیوتر و معماری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفرش صادر شدوشنیده ها حاکی از آن است که از ترم بهمن و از طریق تکمیل ظرفیت دانشجویان می توانند ثبت نام کنند .
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش ،چند ماه پس از به روی کار آمدن دکتر حسن صابری به عنوان ریاست دانشگاه تفرش و وجود مشکلات و بحرانهای مالی و تلاش مسئولین شهرستان و پیگیری دکتر صلاحی و دکتر صابری ، بحمدا... توانسته اند مجوز پذیرش دانشجو برای کارشناسی ارشد در دو رشته کامپیوتر و معماری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تفرش صادر شود.شنیده ها حاکی از آن است که از ترم بهمن و از طریق تکمیل ظرفیت دانشجویان می توانند ثبت نام کنند .


به گزارش پایگاه خبری تفرش ، "قربان بوری سرحانی " در مصاحبه با خبرنگار فرهنگی ندای تفرش گفت :
جهت غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان پسر شهرستان تفرش و با محوریت اجرای کلاسهای آموزشی در قالب اردوهای درون و برون شهری ، با همکاران فعالان فرهنگی مساجد مختلف برنامه هایی را در تابستان اجرا خواهیم کرد .
وی ادامه داد : ثبت نام این کلاسها در سطح مساجد آغاز شده و تا 25خردادماه ادامه خواهد داشت و کلاسها نیز از ابتدای تیرماه آغاز خواهدشد.
عضو ستاد مردمی اوقات فراغت در تفرش خاطر نشان کرد : دانش آموزان جهت ثبت نام می توانند هنگام نماز مغرب و عشا به مساجد نورا... ، قائمیه ،جامع،زاغرم، وقف محله،ششناو ، شهرک حضوراً مراجعه و یا از طریق سامانه پیامکی 30007597590411با ارسال مشخصات و شماره تماس خود ثبت نام نمایند .
"بوری سرحانی " تصریح کرد : نهادها و دستگاههای که برنامه هایی برای تابستان داشته ، می توانند در قالب برنامه های این ستاد جای داده و این ستاد گزارش تصویری ، در اختیار آن نهادها و دستگاهها قرار خواهد داد .
وی مشکلات مالی ، عدم همکاری برخی از افراد ، کمبود امکانات آموزشی و فرهنگی را از مهمترین مشکلات این ستاد مردمی برشمرد.
گفتنی است این ستاد مردمی برای اولین بار است که در تفرش تشکیل شده و اجرای کلاسهای آموزشی در قالب اردوها از ویزگیهای منحصر به فرد این کلاسها است .


شهری تاریخی تفرش ، بدون موزه مشاهیر
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش ،شهرستان تفرش یکی از شهرهایی است که دارای قدمت تاریخی و مشاهیر متعددی در تاریخ خود می باشد .
افرادی که در یک عرصه یا چندین عرصه درخشیده اند و نام نیکو از خود برجای گذاشته اند .
از آنجایی که هر کشور ، منطقه به تاریخ خود می بالد و زندگی امروز نخبگان ، نیز تاریخ ساز برای جوانان فردای جامعه می شود ، لذا ایجاد مکانی شاید با نام موزه مشاهیر در شهر مان خالی از لطف نیست که بتوان در آنجا تاریخ مشاهیر و به خصوص اقدامات آنان را ثبت کند و فقط به ثبت مشاهیر قدیمی اکتفا نکرده و در فکر به روز رسانی تاریخ خود و ثبت مشاهیر جدید تفرش باشد ، زیرا که این شهر علم و فرهنگ و ادب ،نخبه پرور و مشاهیر پرور است.


رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش گفت:همزمان با سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) و ایام ۱۴خرداد بیش از ۱۰ویژه برنامه های فرهنگی به این مناسبت در این شهرستان برگزار می شود.
به گزارش پایگاه خبری تفرش ، حجت الاسلام میثم فیروز جایی در گفت و گو با خبرنگار تسنیم در تفرش، با اشاره به شخصیت والا و ارزشمند امام خمینی(ره) اظهار کرد : حضرت امام خمینی (ره) بهترین الگو برای مسلمان جهان در طول اعصار مختلف است.
وی افزود: ایشان مصداق کامل سوره مجادله است و تمامی قدم های خود را برای رضایت خداوند مستحکم می کرد.
حجت الاسلام فیروزجایی بر الگوگیری جوانان از شخصیت دینی و سیاسی امام خمینی(ره) تاکید کرد و گفت : گامی که در مسیر زندگی ایشان و با چراغ هدایت امام برداشته شود تاثیر گذار و ماندگار است.
رییس اداره تبلیغات اسلامی تفرش با اشاره به قیام حضرت امام(ره)، افزود : قیام امام خمینی (ره) که به نام قیام روح الله نامیده شده یکی از ارکان مهم در اسلام است و بعثت رسول الله، نصب ولی الله، قیام ثارالله، انقلاب روح الله، ظهور بقیه الله، از اراکان مهم اسلام است.
وی قیام حضرت امام خمینی(ره) را زمینه ساز ظهور بقیه الله عنوان و تصریح کرد: ماهم وظیفه داریم در این برهه زمانی نسبت به حفظ دستاوردهای قیام امام (ره)تمام تلاش و سعی خود را در سپردن انقلاب به صاحب اصلی آن به کار گیریم.
رییس کمیته فرهنگی و مراسم ستاد ارتحال امام خمینی (ره) در تفرش افزود: اعزام روحانی و مبلغ به مساجد روستاها و مراکز دهستانها از طرف دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم به مناسبت ارتحال امام ، اجرای مراسم ارتحال امام خمینی (ره) در شهرک امام (ره)همزمان با نماز مغرب و عشای روز 13خرداد، اجرای مراسم در جهاد کشاورزی ، نشست مجمع الذکراین در مسجد صاحب الزمان در 15خرداد ، برپایی نمایشگاه خوشنویسی از اشعار امام (ره) در سالن ارشاد ،ختم قرآن و صلوات ، نصب 60مورد پرچم و بنر در سطح شهر ، توزیع 1000برگ پوستر از تمثال امام (ره) در سطح شهرستان را از مهمترین برنامه فرهنگی این کمیته در تفرش است.


مدیر کمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش گفت: مردم شهرستان تفرش سال گذشته بیش از بر یک میلیارد و۵۹۰میلیون ریال زکات پرداخت کردند.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری تسنیم از تفرش، قاسم مقدم ظهر امروز در جلسه شورای زکات تفرش اظهار کرد: پرداخت زکات سبب نزول برکات و نعمات خداوند شده و انسان را از گناه دور می کند.
وی افزود: کمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش در راستای حمایت از محرومان علاوه بر استفاده از اعتبارات دولتی از کمکهای مردمی به صورت نقدی و غیر نقدی به خصوص از زکات بهرهمند میشود.
مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش تصریح کرد: استفاده از تمامی ظرفیتهای تبلیغاتی شهرستان در راستای تبیین این امر واجب ضروری است و با حمایت و همکاری دیگر ادارات امکانپذیر است.
مقدم با اشاره به اهمیت تبلیغات در این راستا گفت: تبلیغات گسترده در مساجد و در میان مردم میتواند گامی اساسی در جهت فرهنگ سازی پرداخت زکات در مناطق مختلف شهرستان تفرش باشد.
وی افزود: پرداخت زکات تطهیر کردن مال انسان است و تفاوت آن با مالیات این است که مالیات برای زندگی ظاهری و دنیا پرداخت میشود اما زکات برای دین و آخرت انسان و برای گرفتن دست مستمندان و نیازمندان پرداخت میشود.
مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش با اشاره به موضوع معافیتهای مالیاتی در خصوص پرداخت کنندگان زکات در شهرستان گفت: آگاهی مردم از منفعت پرداخت زکات، افزایش اقبال مردم برای ادای این فریضه الهی را به همراه دارد.
مقدم تصریح کرد: فقر زدائی و احیای سنتهای حسنه از جمله اموری است که کمیته امداد از ابتدای تأسیس به فرمان حضرت امام خمینی(ره) به دنبال آن بوده است.
وی افزود: اگر فرهنگ پرداخت زکات در کشور نهادینه شود کشور به سمت رونق اقتصادی گام بر داشته و افراد کم بضاعت در جامعه کم تر دیده میشوند.
مدیرکمیته امداد امام خمینی(ره) تفرش تصریح کرد: باید از تجربیات و نتایج کار اشخاصی که زکات مال خود را پرداخت کردهاند استفاده کرد و آن را به دیگران انتقال داد.


در حاشیه بازدید معاون عمرانی دانشگاه آزاد از دانشگاه آزاد تفرش ۸ خرداد دانشجویان این واحد دانشگاهی با امضای طوماری حمایت خود را از مدیر این واحد اعلام کردند.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش دکتر حسن صابری -رئیس دانشگاه آزاد تفرش طی جلسه ای در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد در تهران رکنار و دکتر شفیعی نژاد که یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاهی در ساوه است به این مقام منتصب می شود.
نماینده مردم تفرش ، فراهان ، آشتیان نیز در گفتگو با خبرنگار ندای تفرش در این رابطه تصریح کرد : این برکناری ها بازی سیاسی است و صرفاً به خاطر عملکرد نا مطلوب نیست .
به نقل از ندای تفرش در رابطه با برکناری صابری همچنین یکی از مسئولین گفت : دکتر صابری به خاطر اجرای عدالت ،عدم قبول خواسته های نامعقول و مخالفت با استخدام های نامعقول منطقه ،اجرای قوانین که به ضرر برخی ها بود،مقابله در برابر پرداخت های نامعقول ،عدم ریخت و پاشهای اضافه ای که قبل از ایشان بوده و در زمان تصدی دکتر صابری این مقوله کمرنگ شد، برکنار شد.
بنا بر این گزارش دو روز بعد از اعلام برکناری این مسئول، " حسن صابری" رییس دانشگاه آزاد تفرش در مصاحبه با خبرنگار اجتماعی ندای تفرش گفت : طی تماس تلفنی که از دبیر منطقه ۵دانشگاه آزاد اسلامی شده است برکناری ام لغو شده و تا پایان حکم سرپرستی ام یعنی پایان تیرماه در این سمت هستم .
شایان ذکر است دیدار محسن هاشمی از پروژه های عمرانی دانشگاه های آزاد استان بدون حضور مسئولین استانی و حتی شهرستانی در شهرستان ها صورت گرفت.
همچنین در دیدار در دانشگاه آزاد تفرش نیز به جای مطرح شدن مشکلات دانشگاه،با اصرار مسئولین این واحد سکوت جای تمام سئوال و جواب ها را گرفت.


معاون عمرانی سازمان دانشگاه آزاد اسلامی گفت: اتمام طرح های نیمه تمام در واحدهای دانشگاهی مهمترین اولویت دانشگاه آزاد است.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری تسنیم از تفرش، محسن هاشمی در آئین افتتاح یک طرح خدماتی در دانشگاه آزاد تفرش با اشاره به موقعیت دانشگاه آزاد تفرش اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی تفرش با موقعیت جغرافیایی مناسب و دراختیار داشتن 22هکتار فضا از مهمترین واحدهای دانشگاهی در استان مرکزی است.
وی افزود: در چهارچوب سیاستهای واحد عمرانی دانشگاه آزاد بازدید دوره ای از واحدهای دانشگاهی در استان ها از دیروز در استان مرکزی بازدید از 10 واحد انجام شده و واحد آشتیان و ساوه مقصد نهایی این بازدیدها در استان مرکزی است.
معاون عمرانی سازمان دانشگاه آزاد تصریح کرد: بیش از یک میلیون و 600هزار متر مربع پروژه های عمرانی دانشگاه آزاد در قالب سلف سرویس ، آموزشی ، خوابگاه ، محوطه سازی، آمفی تاتر ، مسجد ،ورزشی در حال ساخت است و به دلیل تورمی که در دوسال اخیر بوده و قیمتهای پروژه ها اغلب ثابت بوده ،دچار مشکل شده و متوقف شده است.
وی بر اتمام طرح های نیمه تمام تاکید کرد و گفت: تسویه حساب با پیمانکاران و درنظر گرفتن اعتبار برای طرح ها از مهمترین راهکارهای اتمام طرح هایی است که 50درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند.
هاشمی تصریح کرد: دومین اولویت دانشگاه آزاد تجمیع واحدهایی است که ساختمان پراکنده دارند و بیش از 53 واحد پراکنده در تهران است که با درنظر گرفتن اعتیار در یک مکان تجمیع می شوند.
وی افزود: اعتبار تجمیع واحدها بسیار بالاست که با تصویب هیئت امنا دانشگاه آزاد از اموال دانشگاه و زمین ها و امکاناتی که در اختیار خود دانشگاه است به نقدینگی تبدیل و مورد استفاده قرار می گیرد.


خبرگزاری تسنیم: آیت الله علوی گرگانی گفت: تحصیل علم بدون تقوای الهی در مبانی اسلامی مردود است از همین رو تا مادامی که در عرصه علم و علم آوزی گام بر میداریم همواره موظف به رعایت تقوای الهی هستیم.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله علوی گرگانی در دیدار جمعی از اساتید دانشگاه تفرش با بیان اینکه در راه تحصیل علم و کمال مراقب باشیم خود و اصالت خود را فراموش نکنیم، اظهار کرد: تا مادامی که در عرصه علم و علم آوزی هستیم ممکن است سلسله غفلتهایی برای ما ایجاد شود.
مرجع تقلید شیعیان افزود: انسان وقتی در حدی از علم و کمال میبیند ممکن است خود را فراموش کند از همین رو خداوند در فرازی از آیات سوره حشر بر تقوا تاکید میکند و مومنان را مورد خطاب قرار میدهد.
استاد سطوح برجسته حوزه علمیه گفت: در قرآن وقتی خطابی را جمعی میآورند همه ما مخاطب قرار میگیریم در این آیات نیز تقوای الهی مورد توجه قرار میگیرد تا از تخلفات پرهیز کنیم چه در واجبات چه در محرمات.
آیت الله علوی گرگانی با تاکید بر انجام محاسبه نفس عنوان کرد: خدا تمام زندگی دنیوی را امروز و آخرت را فردا حساب کرده است از همین رو با محاسبه نفس باید زندگی فردای خود را بسازیم.
مرجع تقلید شیعیان عمر دنیوی را محدود و زمان مرگ را نامعلوم دانست و تصریح کرد: از همین خداوند انسانها را بر رعایت تقوای الهی مودرد خطاب قرار میدهد از همین رو هم در زندگی امروز هم فردا مواظب باشید.
وی با بیان اینکه برخی در هنگام گناه مراقب هستند کسی نبیند اما غافل هستند که خدا حاضر و ناظر است، خاطرنشان کرد: خدا هشدار داده که هیچ کاری از خداوند پنهان نمیماند.
آیت الله علوی گرگانی خاطرنشان کرد: تلاش کنید تا در همه حالات خدا را به یاد داشته باشید چرا که اگر خدا را فراموش کنیم خود را فراموش کردهایم.


به مناسبت سوم خرداد سالگرد آزادسازی خرمشهر نمایشگاه عکس صحنههای سوم خرداد در تفرش گشایش یافت.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک، رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش ظهر امروز در حاشیه افتتاح این نمایشگاه، اظهار داشت: در این نمایشگاه 32 قطعه عکس متعلق به صحنههای به یادماندنی سوم خرداد به نمایش درآمده است.
فضلالله باباخانی افزود: در این نمایشگاه آثار مشترک تعدادی از هنرمندان عکاس استان با موضوع آزادسازی خرمشهر به مدت یک هفته به نمایش درآمده است.
به گفته وی استفاده از نقش هنر در شناساندن ابعاد مختلف فتح خرمشهر و نمایش دیدگاههای نسل جوان در مورد این فتح بزرگ از مهمترین اهداف برپایی این نمایشگاه است.
وی تصریح کرد: اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش به مناسبت گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر، برنامههای مختلف فرهنگی و هنری را از یکم تا سوم خرداد ماه سال جاری در این شهر برگزار کرد.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش بیان داشت: برپایی نمایشگاه عکس صحنههای سوم خرداد، برگزاری جشن آزادسازی خرمشهر، خاطرهگویی یکی از فرماندهان عملیات آزادسازی خرمشهر در جمع هنرمندان، برگزاری مسابقه، دیدار با خانواده شهدا، گلباران قبور شهدا و... بخشی از برنامههای تدارک دیده شده به این مناسبت است.
باباخانی گفت: گرامیداشت یاد و خاطره و جانفشانیهای رزمندگان اسلام در طول دفاع مقدس و ارج نهادن به مقام والای شهیدان و ترویج فرهنگ ناب ایثار و شهادت از اهداف اجرای این مراسم است.
وی با تجلیل از مقام شامخ و والای شهدا ادامه داد: اگر امروز ما آزادی، آسایش، امنیت و استقلال داریم به برکت خون پاک شهدا است و ما مدیون از جان گذشتگیهای رزمندگان هستیم و وظیفه داریم با پاسداری از خون شهدا با جان و مال و با همه وجود خود از جمهوری اسلامی ایران نگهداری کنیم و به دشمنان اجازه ندهیم تا به این آب و خاک چشم طمع بدوزند.


به گزارش پایگاه خبری تفرش ، اسماعیل شراهی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران اراک ، افزود: این آیین با شماره 1060 در اردیبهشت ماه جاری در فهرست میراث معنوی آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
وی توضیح داد: باران خواهی رسمی دیرین و سنتی با آیین نمایشی و اشعار فولکوریک در خرده فرهنگهای استان مرکزی است که با نامهای کوسه درآمدن ، کوسه گلدی یا کوسه برنشین نیز شهرت دارد و در آیین های نمایشی آن سه رکن اصلی کوسه، عروس کوسه و تگه (گروه همراهان) ایفای نقش می کنند.
این کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی توضیح داد: آیین باران خواهی و یا کوسه درآمدن جشنی است که از دیرباز در جوامع روستایی و چوپانان استان مرکزی رواج داشته و دهم بهمن هر سال یعنی پایان چله بزرگ زمستان در روستای کبودان تفرش و به صورت پراکنده در مناطق روستایی چندین شهرستان دیگر استان برگزار می شود.
شراهی اظهار کرد: در این جشن که همراه با لحن موسیقیایی، لباسهای ویژه و نمایش جمعی در کوی برزن است،کوسه و همراهانش پیام آور شادی و نوید بهار هستند و نماد و سمبلی از سوی چوپانها برای غلبه روشنایی بر تاریکی ، جلوه رویش گیاهان، زایش دام و افزونی برکت است.
کارشناس میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی خاطرنشان کرد: گروه برگزار کننده جشن ناقالدی (طلب باران)متشکل از سه تا هفت نفر است که هرکدام بر اساس مهارت و توانایی نقش «کوسه»، «عروس کوسه» و «تگه» (بز نر) را عهده دار می شوند.
وی عنوان کرد: دراجرای این آیین معمولا چندین دختر بچه و پسر بچه نیز بعنوان توبره کش ناقالدی ها به جمع آوری هدایای مردم می پردازند و این گروه با موسیقی، سر و صدای زیاد زنگوله ها و آوازخوانی در کوچه و معابر شهر و روستا ظاهر شده و با حرکات بدنی و خواندن اشعار خاص ضمن ایجاد سرگرمی برای مردم ، نوعی رسم دور کردن نحوست سرما را برگزار کرده و هدایای جمع آوری شده از این مراسم نیز بین خانواده فقیر و نیازمند تقسیم می شود.
شراهی یادآور شد:در این آیین فردی که نقش کوسه را پذیرا می شود جبه ای بلند را وارونه بر تن کرده و زنگوله هایی به آن می آویزد و علاوه بر آن زنگوله های فلزی ریزی را نیز بدستان و زانوان خود متصل می کند.
وی بیان کرد:فردی که نقش کوسه را دارد صورت خود را سفید رنگ کرده و یک تکه پوست بزغاله روی سر خود می گذارد و در آن سوراخهایی برای چشم و نفس کشیدن ایجاد می کند و با مراجعه به خانه چوپانها و سردادن اشعار و حرکات خاص برای زاداوری دامها و برکت خانه ها دعا می کنند.
این کارشناس اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان مرکزی گفت: در سه مرحله از این جشن آیینی اشعار طلب باران گردآوری و به ثبت آثار ملی رسید.
تاکنون بیش از 50 آیین و اثر میراث معنوی در اتان مرکزی شناسایی شده که 19 آیین آن در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
بر اساس اسناد و پژوهشهای موجود نمونه هایی از نمایش کوسه درآمدن و طلب باران در روستاهای شاهسون نشین ساوه، روستاهای اراک با تفاوتهای جزئی برگزار می شود.


مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان گفت: کتاب «استاد عشق» با نویسندگی «ایرج حسابی» برگرفته از خاطرات و زندگینامه پروفسور حسابی و با حضور نویسنده، روز یکشنبه نقد میشود.
ارشاد استعدادی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس از همدان از نقد کتاب «استاد عشق» برگرفته از خاطرات و زندگینامه پروفسور حسابی در روز یکشنبه 21 اردیبهشت در همدان خبر داد.
وی گفت: کتاب «استاد عشق» با نویسندگی «ایرج حسابی» برگرفته از خاطرات و زندگینامه پروفسور حسابی و با حضور نویسنده، یکشنبه نقد میشود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی همدان با بیان اینکه منتقد کتاب «استاد عشق» معاون فرهنگی حوزه هنری همدان است، افزود: این کتاب در کتابخانه اعتمادیه از ساعت 17 تا 20 با حضور دوستداران کتاب به نقد و بررسی گذاشته میشود.
وی تصریح کرد: محمود حسابی در سال 1281 در تفرش زاده شد و از دوران کودکی تعلیمات مذهبی و ادبیات فارسی را نزد مادرش فراگرفت.
استعدادی اظهار داشت: آثار به جای مانده از محمود حسابی شامل 21 کتاب و مقاله در زمینههای فیزیک، زبان فارسی و پژوهشهای فرهنگی است.
به گفته وی، کتابهای که به نقد گذاشته میشود عموماً در بین مردم توزیع شده است


استادان دانشگاه تفرش روز سه شنبه همزمان با فرارسیدن هفته گرامیداشت معلم و نکوداشت مقام شامخ استاد شهید مرتضی مطهری تجلیل شدند

سرپرست دانشگاه تفرش در این مراسم گفت: اهتمام در فراهم کردن امکانات و زیرساخت های مورد نیاز استادان در امر آموزش، پژوهش و رفاه بهترین اقدام برای تجلیل از مقام علمی استادان است.
دکتر ˈمحمد قاسم سحابˈ یکی از رویکردهای مدیریت جدید این دانشگاه را تکریم اساتید دانست و افزود: تا هنگامی که اساتید و معلمان در هر مجموعه ای به خصوص در دانشگاه مورد تکریم واقع نشوند و حرمت آن ها حفظ نشود نباید امیدی به توفیق در کار داشت.
وی اهتمام به راه اندازی ستاد امور رفاهی اساتید و مجهز کردن کلاس های آموزشی به امکانات مورد نیاز اساتید را اولویت های مدیریت دانشگاه در جهت تکریم و حفظ جایگاه استادان در دانشگاه تفرش عنوان کرد.
کارشناس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تفرش نیز در این مراسم گفت: در آموزه های دین مبین اسلام تاکید فراوان بر علم اندوزی و دانش شده و علم مقدمه ای برای تزکیه و تهذیب نفس است.
حجت الاسلام ˈرسول ظرافتˈ افزود: یکی از وظایف و حقوقی که شاگردان بر معلم دارند این است که باید معلمان قدرت تعقل، تفکر و تجزیه و تحلیل را به دانشجویان خود آموزش دهند.
دکتر دوستعلی مژده استاد تمام دانشگاه تفرش نیز در این مراسم ضمن تشکر از مدیریت جدید دانشگاه به منظور تشکیل شورای مشورتی خواستار ارتقاء جایگاه اساتید در خور شأن آنان و همکاری اساتید در امر توسعه دانشگاه شد.


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرنگار اجتماعی ندای تفرش :
همزمان با هفته معلم مسئولین تفرشی در مدارس این شهرستان حضور یافته و روز معلم را گرامی داشتند .
فرماندار تفرش در دیدار خود از مدارس شهرستان گفت : نقش اساسی و تاثیر گذار معلمان در دانش آموزان غیر قابل انکار بوده و تصاویری که معلم در ذهن دانش آموزان به تصویر می کشد پاک شدنی نیست .
"بهروز اردلان " سازندگی افراد را نقش اصلی معلمان دانست و اظهار داشت : نقش اصلی معلمان سازندگی افراد و جامعه است. به خصوص معلمان خانم که نقش بیشتری را دارند زیرا هسته اصلی خانواده ها را بانوان تشکیل می دهند وباید در عرصه آموزش اهمیت فوق العاده ای قائل بود .
وی در بخش دیگری از سخنانش تلاش و برنامه ریزی را ازعوامل توفیقات فرد و جامعه دانست و گفت : مربیان و معلمان در کنار آموزش دانش آموزان باید برای توفیق در همه عرصه ها ، برنامه ریزی و پشتکار و صبر و شکیبایی را به دانش آموزان آموزش دهند .
" اردلان " رفتار نیک معلمان را در تربیت دانش آموزان مهم دانست و تاکید کرد : اخلاق نیکو ، لبخند ، محبت در آموزش دانش آموزان تاثیر مهم دارد و باید مد نظر معلمان باشد.


نمایشگاهی از آثار خوشنویسی علی واشقانی فراهانی با عنوان «چکامه کوچ» به مناسبت چهلمین روز درگذشت این هنرمند در انجمن خوشنویسان ایران برپا میشود.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری فارس، در این نمایشگاه حدود 45 اثر از زندهیاد علی واشقانی فراهانی به نمایش درخواهد آمد که تعدادی از آن ها سرمشق هایی هستند که وی برای شاگردانش کتابت کرده است.
مضامین این آثار آیات، اشعار شاعران کهن و معاصر و مضامین اخلاقی و عرفانی است.
فرزند این هنرمند فقید با بیان اینکه آثاری که به نمایش گذاشته خواهد شد با کمک دوستان و شاگردان ایشان جمع آوری شده و جنبه نمایشگاهی ندارند، اشاره می کند که وی در دوران حیاتش علاقه ای به برگزاری نمایشگاه انفرادی نداشته است و هدف از برگزاری این نمایشگاه را صرفا زنده نگاه داشتن یادر پدر می داند.
علی واشقانی فراهانی که دارای درجه استادی از انجمن خوشنویسان ایران بود آثاری چون «قطرهای از دریا» (مجموعه اشعار عماد خراسانی) و «فیض جنون» (مجموعه اشعار محمد علی واشقانی فراهانی) و «صد آهنگ» (مجموعه تصنیف های جواد لشگری) را به رشته تحریر در آورده است.
او خوشنویسی را از کودکی شروع کرد و به دلیل عدم حضور استاد به صورت مکاتبه ای از شهرستان تفرش با انجمن خوشنویسان ایران تماس داشت و از محضر زنده یاد سید حسن میرخانی و گاهی از راهنمایی های حضوری فتحعلی واشقانی فراهانی بهره می برد.
او در سال 65 پس از اخذ مدرک ممتاز در امتحانات دوره مدرسی شرکت کرد و از طرف اساتید بزرگی چون امیرخانی،اخوین، مرحوم فرادی و خروش به عنوان مدرس رشته نستعلیق انتخاب شد و در سال 89 از طرف شورای ارزشیابی هنری انجمن خوشنویسان ایران به درجه استادی نایل آمد.
واشقانی فراهانی در روز اول فروردین 1393 بعد از تحمل یک دوره بیماری دار فانی را وداع گفت.
مراسم گشایش نمایشگاه «چکامه کوچ» ساعت 16 دوازدهم اردیبهشت ماه در واحد شمال انجمن خوشنویسان ایران به نشانی تجریش، خیابان دزاشیب، خیابان کریمی، خیابان سلیمی، شماره147، باغ اعلاء برگزار می شود و تا 19 اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.


نخستین هفته فرهنگی دانشگاه تفرش روز دوشنبه در شرایطی با حضور مسوولان اجرایی و فرهیختگان دانشگاهی پایان یافت که رسالتهای سنگین فرهنگی پابرجاست و این مرکز راهی طولانی را در برنامه های فرهنگ سازی پیش رو دارد.

بر اساس تقویم سیاستهای راهبرد فرهنگی دانشگاهها از اول تا هفتم اردیبهشت ماه امسال بعنوان نخستین هفته فرهنگی دانشگاه تفرش تعیین شده بود که با اجرای 30 برنامه محوری، حساس سازی و اهمیت موضوعات فرهنگی در این دانشگاه انجام شد.
در سالی که با نام ˈفرهنگ و اقتصاد، عزم ملی و مدیریت جهادیˈ نام گرفته فرصت سازی برای طرح مسایل و چالشها، ایجاد همگرایی بیشتر فرهنگی ،طرح اندیشه ها و تضارب آرا، ترغیب به پژوهش و خلاقیت با محوریت نهادهای آموزشی و تربیتی به ویژه دانشگاهها از نیازهای مهم کشور است.
هفته فرهنگی دانشگاهها تریبون مهمی در معرفی داشته های فرهنگی، شناسایی ایده های نو و مشارکت جویی هستند و تصمیم سازان کلان و گروه های مرجع از این فرصتها باید به نحو شایسته در بازخوانی شرایط فعلی جامعه، آسیب شناسی و تقویت بازوهای فکری و اجرایی نهایت بهره را ببرند.
شکی نیست که فرهنگ زیربنای سایر بخشهای جامعه است، شالوده ای که کلید هدفگذاری و مسیریابی مسایل جامعه را ترسیم می کند و ارتقا، حفظ و احیای فرهنگ با اتصال زنجیره های واسط و اصلاح رفتارهای نادرست امکان پذیر است.
شعار نخستین هفته فرهنگی دانشگاه تفرش ˈتعالی فرهنگیˈ اعلام شده چیزی که دغدغه مقام معظم رهبری است و نیازمند نقشه راه و مهندسی فعال فرهنگی با حضور گروه های مرجع و هدایت ظرفیتهای زیر بخشها است.
معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تفرش در این آیین اختتامیه برنامه های هفته فرهنگی این دانشگاه گفت: فرهنگ اتمسفر تمامی فعالیت های یک جامعه است و پویایی و پختگی آن پیشبرد برنامه ها را تضمین می کند.
دکتر ˈمحمد حبیبیˈ افزود: تبدیل شعار به عمل، فرهنگ خودساختگی و تعهد می خواهد و در سالی که تاکید مقام معظم رهبری تحول آفرینی اقتصادی و فرهنگی است اندیشه های کلیشه ای و ناکارآمد باید در ساختارهای غلط رایج به مدد گروه های مرجع دانشگاهی پوست اندازی کند.
وی ادامه داد: دانشجویان و اعضای هیات علمی سرمایه های فکری جامعه اند که چراغ اصلاح و تحول به مدد هوشیاری و تیزبینی آنها روشن شده و در لایه های هرم جمعیتی به موج تبدیل می شود.
دکتر حبیبی اظهار کرد: کرسی های آزاد اندیشی و هفته فرهنگی دانشگاهها از ابزارهای کارآمدی است که باید به همت دانشگاهیان به عرصه های پرسشگری، نقادی، سازندگی فرهنگی ، فکری و ایجاد گفتمان کارآمد فرهنگ ساز تبدیل شود، نیازی که جامعه امروز تشنه آن است.
برگزاری مسابقات ورزشی، رصد ستارگان، کرسی آزاد اندیشی، گشایش نمایشگاه های صنایع دستی تفرش و دستاوردهای علمی و دانشجویی، تجلیل از فعالان فرهنگی، برگزاری محفل انس با قرآن، جشن میلاد دو نور، برگزاری عصر شعر بهاریه، بازدید از اماکن تاریخی و فرهنگی تفرش، مسابقات عکاسی و فرهنگی از جمله برنامه های هفته فرهنگی دانشگاه تفرش بود.


"فرهاد نظری" مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی سازمان میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار میراث فرهنگی باشگاه خبرنگاران گفت: آیین "باران خواهی" اواخر بهمن سال گذشته در فهرست آثار ملی کشورمان به ثبت رسید.
وی افزود: پرونده آیین "باران خواهی" روستای "کبوران تفرش" از میان 11 پروندهای که ایران پیش از اجلاس میراث ناملموس یونسکو پیشنهاد داده بود برای ثبت جهانی ارسال 2014 به یونسکو چهارم اردیبهشت ارسال کرد.
نظری تصریح کرد: پرونده آیین "باران خواهی" در اجلاس میراث ناملموس یونسکو که در آذر سال 2014 در قطر برگزار میشود برای ثبت جهانی بررسی خواهد شد.


زنگ سلامت در مدرسه ابتدایی اسماعیل بهرامی نواخته شد .
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش ،مدیریت شبکه بهداشت تفرش با اشاره به شعار هفته سلامت گفت : داشتن برنامه غذایی منظم و تغذیه مناسب در سلامتی افراد نقش اساسی داشته و سبب افزایش مقاومت بدن و کاهش ابتلا به بیماری ها خواهد شد .
" دکتر اردلان زیلابی " افزود : داشتن ورزش روزانه و منظم علاوه بر ایجاد اندام مناسب و رشد مناسب برای دانش آموزان سبب افزایش خونرسانی و دفع برخی از سموم بدن می شود .
وی حفظ محیط زیست و جلوگیری از ریختن زباله ها در طبیعت را سبب کاهش آلودگی و جلوگیری از شیوع بیماریهای مختلف دانست.
" زیلابی " در بخش دیگری از سخنانش به اجرای مسابقات نقاشی و انشاء نویسی اشاره کرد و اظهار داشت : به مناسبت هفته سلامت دو مسابقه نقاشی و انشانویسی در سطح دانش آموزان با شعار هفته سلامت و همچنین با موضوع پرسش رییس جمهور به مناست هفته سلامت اجرا می شود .
"محمد حسن افشاری " مدیریت آموزش و پرورش تفرش گفت : استفاده از غذاهای مفید و سالم در تامین سلامت جسمانی موثر است .
گفتنی است اجرای سرود همگانی ،تاتربا موضوع هفته سلامت از برنامه های دیگر این مراسم بود .


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش ، مسابقه پیامکی" هر روز یک سوال یک جایزه " در هفته فرهنگی دانشگاه تفرش برگزار می شود .
این مسابقه که به صورت روزانه اجرا و دانشگاهیان این دانشگاه با پاسخگویی سوالاتی از کتاب " فرهنگ برهنگی و برهنگی فرهنگی " با نویسندگی آقای حداد عادل در این مسابقه شرکت می کنند .
این سوالات هر روز روی سایت فرهنگی دانشگاه تفرش و در لینک مسابقات قرار می گیرد و هر روز یک نفر به عنوان برنده به قید قرعه انتخاب خواهد شد .
گفتنی است در اختتامیه هفته فرهنگی یکشنبه 93/2/6 هدایایی به نفرات برگزیده اهدا می گردد.
افراد باید پاسخها را به سامانه پیامکی معاونت فرهنگی و اجتماعی به شماره 30002659007418 تا پایان روز مربوطه ارسال نمایید.


رییس موسسه علمی و آموزشی رزمندگان تفرش به خبرنگار ما گفت : دانش آموزان راه یافته به طرح آیه های تمدن از طریق آزمون مبناءسال گذشته(سال تحصیلی( 92-93) نیاز به شرکت در آزمون تعیین سطح ورود به طرح آیه های تمدن را ندارند.
" حسین خلچانی " ادامه داد :
دانش آموزانی که تراز و رتبه تعین سطح را کسب کنند و عضو بسیج باشند با عنوان گروه الف در طرح آیه های تمدن سال تحصیلی 93 -94 تا آخرین مقطع پذیرفته می شوند و ماهیانه در یک آزمون آزمایش رایگان با بسته ها و کتب آموزشی و کمک آموزشی همراه با مشاوره گروهی و انفرادی با حمایت پشتیبانان همراه با لوایح و cd فشرده بهرمند خواهند شد .دانش آموزانی که رتبه لازم را در آزمون مبناء کسب نکنند و عضو بسیج باشند به عنوان گروه (ب) میتوانند با پرداخت 50 درصد از هزینه های تعلق گرفته به گروه الف (موارد ذکر شده ) به طرح آیه های تمدن راه یابند
و دانش آموزانی که در آزمون شرکت نکرده و موفق به شرکت در آزمون نشوند و عضو بسیج نباشند می توانند با پرداخت تمامی هزینه ها (صد در صد) از مزایای طرح آیه های تمدن در سال تحصیلی سال جدید با مراجعه به نمایندگی موسسه علمی و آموزشی رزمندگان تفرش بهرمند شوند .
وی تاکید کرد : سوالات آزمون از تمامی کتاب های درسی هر پایه طراحی شده است.و هر دانش آموز می بایست دو سوم (2/3) مباحث هر کتاب را مطالعه کندو از 1/3 پایانی هر کتاب سوال طرح نشده است.
" خلچانی " تاریخ برگزاری آزمون 93/2/4 به طور همزمان در سراسر کشور اعلام کرد و افزود : در تفرش این آزمون با بیش از 130 دانش آموز در کلیه مقاطع که قبلا" در بسیج دانش آموزی مدارس ثبت نام کرده اند ، در آموزشگاه اسوه برگزار میگردد.


رییس اداره تبلیغات اسلامی تفرش گفت : فاطمیه سند شیعه است و باید مانند عاشورا زنده نگه داشته شود .
به گزارش پایگاه خبری تفرش "حجت الاسلام میثم فیروز جاهی " در گفتگو با خبرنگار دیارآفتاب در تفرش گفت : حضرت مریم (ع) الگو زمان خودش بوده است ولی حضرت زهرا (س) الگو و اسوه برای تمام عصرها است .
وی در ادامه به برنامه های اجرایی در ایام فاطمیه دوم در تفرش اشاره کرد و گفت : 7نفر مبلغ و 2نفر مبلغه از روز 10فرودین فعالیت خود را آغاز می کنند و تا پایان این ایام به معرفی شخصیت و فضایل و عزاداری حضرت زهرا (س) در مساجد شهر و روستا می پردازند .
" حجت الاسلام فیروز جاهی " خاطر نشان کرد : مراسم خطبه خوانی حضرت زهرا (س) در شب شهادت آن حضرت و با همت هیئت عزاداری فاطمیه در حسینیه ششناو برگزار می شود .
وی حرکت دستجات عزاداری و زنجیر زنی مساجد در روز شهادت حضرت زهرا (س) از مساجد به سوی امامزاده محمد را از برنامه های دیگر این ایام اعلام کرد .


شهرستان تفرش استان مرکزی از جمله سرزمین های کهن و با پیشینه تاریخی است که مهد هزاران نفر از مشاهیر و اندیشمندان تاریخ ایران، در ایام نوروزی میزبان گردشگران و مسافران نوروزی است.
به گزارشپایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری تسنیم از تفرش، شهرستان تفرش با مرکزیت شهر تفرش از شمال به شهرستان ساوه از جنوب و جنوب شرق به شهرستان آشتیان و فراهان از شرق به استان قم و از غرب و جنوب غرب به شهرستان کمیجان محدود شده و ارتفاع این شهرستان از سطح دریا 1900متر بوده و تا مرکز استان 90 کیلو متر فاصله دارد و این شهرستان دارای یک بخش مرکزی ودهستانهای رود بار، بازرجان، خرازان و کوه پناه است.
ارتفاع زیاد و کوهستانی بودن این شهرستان سبب به وجود آمدن زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل در این شهرستان شده و به طور کلی خصوصیت اقلیمی آن وجود تابستانهای معتدل و خنک در منطقه است.
شهرستان تفرش منطقه ای کوهستانی با ارتفاع نسبتا زیاد بوده و سمتهای جنوبی، شرقی و غربی آن را ارتفاعات بیشتر از 2500 متر احاطه نموده که مهمترین ارتفاعات آنرا کوههای امجک تشکیل می دهد و از شهر تفرش به سوی شمال و ساوه از ارتفاع کوه هاکاسته می شود.
کوی باران، منطقه خانک و روستای هدف شهرستان تفرش، روستای سرآبادان که در 25 کیلومتری شمال شرقی شهر تفرش قرار دارد مناطق نمونه گردشگری این شهرستان است.
از جاذبه های طبیعی تفرش، دره های مصفا و خوش آب و هوای آن بوده که این دره ها در سطح منطقه تفرش متعدد بوده و هر جا نامی بر آن نهاده مانند دره ویژه، بدر، فرک، وستان. این منطقه به سبب وجود درختان بادام و انواع میوه و گردو بیشه ای مصنوعی را می ماند که زیر پوشش سفیدی از شکوفهای درختان بادام منظره کم نظیررا ترسیم می کند.
آب و هوای مناسب، معتدل و مفرح فصول بهار و تابستان از دیگر ویژگیهای طبیعی جذاب منطقه تفرش به حساب می آیدکه در تپه گیان در مسیر ساوه - تفرش، تغییر آب و هوای گرم به هوای معتدل به خوبی احساس می شود و با چمن زارها و درختان بید تفرجگاه بسیار مناسبی را به وجود می آورد.
مشاهیر علمی ،ادبی،فرهنگی:
پروفسور سیدمحمود حسابی (پدر علم فیزیک ایران)، دکترپارسا ( پدر علم گیاه شناسی ایران)، توران میرهادی (اولین دندانپزشک ایران) ، شیخ طبرسی (دانشمند بزرگ ایرانی) ابوالقاسم سحاب (پدر جغرافیای ایران) حکیم نظامی تفرشی، حسینعلی نکیسا (استاد آواز و موسیقی ایران)، فتحعلی واشقانی، فروغ فرخزاد، میرغلام تفرشی، میر مصطفی تفرشی از مشاهیر علمی ،ادبی،فرهنگی شهرستان تفرش است.
روستای سرآبادان: از توابع بخش مرکزی شهرستان تفرش در 25 کیلومتری شمال شرقی شهر تفرش قرارداد. این روستا از شمال غربی به کوه پیر و از شرق به شانک کوه و از جنوب به کوه پال میل محدود می شود. شهرستان تفرش یکی از شهرهای تاریخی و با سابقه استان مرکزی است.
روستای سرآبادان با توجه به موقعیت آن، که در حومه شهر تفرش استقرار یافته یکی از همان روستاهای بسیار قدیمی است و پیشینه تاریخی به نسبت طولانی داشته که مردم روستای سرآبادان به زبان فارسی سخن گفته و مسلمان و پیرو مذهب شیعه جعفری هستند.
پوشش گیاهی دشت های اطراف روستا، باغات میوه و حیات جانوری از جاذبه های طبیعی روستاست.
برگزاری مراسم جشن کوسه، جشن سده، و تخم مرغ بازی از ویژگیهای فرهنگی این شهرستان است.
روستای خانک: با فاصله 35 کیلومتری از مرکز شهر قرار گرفته و مسیر منتهی به روستا با جاذبه های فراوان طبیعی، زیبایی های منحصر به فردی را به نمایش میگذارد.
این روستا با بافت زیبایی به رنگ قهوهای در میان انبوهی از درختان گردو جلوه دیدنی داشته و کاروانسرای سنگی روستا از قدمت روستا نشان دارد.
منطقه کوی باران: این منطقه تا مرکز شهرستان 10 کیلومتر فاصله دارد و منطقه کریان تفرش با وسعت 5 هکتار از جمله جاذب گردشگری شهرستان تفرش است.
آب معدنی گراو: چشمه گراو به فاصله 5 کیلومتری شهرستان تفرش بین دو روستای کبوران وطرلان واقع گردیده و آب این چشمه معدنی و دارای خواص درمانی است.
گراو متشکل از چند قسمت در سطح زمین بوده که از آن جا به حالت جوشش از سطح زمین خارج شده و در یک قسمت نیز آب همراه گاز کربنیک فراوان از منفذی خارج می شود.
آثار به جا مانده در اطراف چشمه ((یک چهار دیواری))، نشان می دهد که به طور گسترده به عنوان حمام از آن استفاده می شده است.
آب گراو تفرش آب معدنی کربناتة مخلوط است که به نسبت بصورت تقریبی مساوی یونهای سدیم و کلسیم در آن یافت می شود.
رودخانه تفرش( آب کمر): این رودخانه از بلندی های گیان و عبدا ... سرچشمه گرفته که در گذر از مناطق مختلف آنرا به اسامی محل چون خلجان و آب کمر می نامند.
این رودخانه از شمال خاوری بازرجان و دادغان و غرالدین گذشته و در جلایر با رودخانه قره چای یکی می شود.
غار علی خورند: این غار در فاصله 500 متری روستای کوهین واقع شده است.
پارک حکیم نظامی تفرش، چاه آب فشان تفرش و آبشار قطره باران تفرش از دیگر آثار تاریخی این شهرستان است.
جاذبه های تاریخی و فرهنگی:
مسجد ششناو، آب انبار بلور، تکیه زاغرم، قلعه حیدری، آرامگاه امامزاده محمد (ع)، خانه عباسقلی خان میر پنچ، امامزاده سر آبادان، امامزاده اسماعیل روستای فسیجان، امامزاده شاهوارق و بقعه امامزاده مهدی ملقب به ابوالعلی از جاذبه های تاریخی و فرهنگی این شهرستان به شمار می رود.
صنایع دستی شهرستان تفرش:
دستبافتهای سنتی (قالی بافی، گلیم بافی)رودوزیهای سنتی (درویش دوزی یا تفرشی دوزی)، آثار چوبی (منبت و کنده کاری روی چوب، معرق کاری، آثار فلزی (مسگری،سفیدگری، قلم زنی، چاقوسازی) آینه کاری از صنایع دستی شهرستان تفرش به شمار می آید.


در يكي از كوچه باغهاي محله آب دكان تفرش بقاياي خانه اي متعلق به دوره قاجار که 200 سال قدمت دارد وجود دارد كه به نام خانه ميرفخرائي معروف مي باشد و در فهرست آثار ملي ايران با کد 4877 و در تاريخ 19/12/1380 به ثبت رسيده است.
منزل فوق از سه بخش حياط واحدهاي معماري پيرامون حياط و قطعه باغي تشكيل يافته و داراي دو درب اصلي در دو جهت شمال و غرب مي باشد.
از در شمالي ميتوان به طور مستقيم به حياط وارد شد كه در سه سوي شرق غرب و جنوب آن واحدهاي مسكوني و خدماتي قرار گرفته اند هيچ يك از ساختمانها و واحدهاي مذكور از نظر طرح نقشه و نماي دروني وبيروني نسبت به يكديگر تشابه ندارند طبقات همكف و اول ظرف شرق بنا از اتاقها و حجره هايي تشكيل شده است.
از در سمت غرب بنا مي توان وارد دالاني شد كه مسير اصلي ورود به داخل منزل مي باشد. از همين مكان و از طريق يك گذر به درون باغ گام گذاشت محوطه باغ در ضلع جنوبي منزل قرار داشته و توسط ديوارهاي خشتي و گلي محصور شده است.
در ضلع جنوب و جنوب شرقي بقاياي اتاقهاي نشيمني يك برج و در كنار آن اتاق پذيرايي مشاهده مي شود راه ورود به برج و اتاق پذيرايي از طريق دالاني كوتاه و راه پله اي ميسر مي شود. در سمت غرب حياط بقاياي ايواني وجود دارد كه رابط بين اتاقهاي مجاور مي بوده است سقف اين قسمت با تيرو پرتو و به شيوه توفال كوبي ساخته شده اند كه در روي توفالهاي اتاق مجاور ايوان سوره توحيد و تعدادي نام اشخاص و همچنين تاريخ 1278 با مركب مشكي به رشته تحرير در آمده است.
تزئينات بناي فوق شامل گچبري نماي داخلي تعدادي از اتاقها شامل دور طاقچه ها دور بخاريها و جرزها مي باشد.
همچنين از چوب نيز به عنوان آرايه به روش توفال كوبي در سقفها استفاده شده و از آجر به شيوه خفته و راسته در نماي بروني ساختمان واقع در شرق حياط بهره برده اند. بناي فوق منتسب به جد پدري مقام معظم رهبري مي باشند.


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش ،آب انبار بلور یکی از قدیمیترین آب انبارهای استان مرکزی مربوط به دوره قاجاریه در محله زاغرم شهر تفرش توسط میرزا حسین بلور احداث شده است که در سال 78 در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است و تاکنون به عنوان گالری عکس از این بنا استفاده می شده و برخی از نمایشگاهها از جمله آثار معماری دانشجویان در آنجا به نمایش عموم در آمده است .
هم اکنون با همت و پیگیری مسئولین قرار شده است این مکان به یک مجموعه فرهنگی و موزه مردم شناسی تبدیل گردد. تالار اصلی این موزه آثار و اشیا زندگی دوران قدیم مردم تفرش و در قسمت دیگر از آن وسایل امرار معاش و کشاورزی و دامداری زمانهای گذشته به نمایش در می آید . در کنار آن غرفه عرضه محصولات فرهنگی از جمله کتابهای نویسندگان تفرش و سوغات تفرش نیز ارائه خواهد شد .


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش ، تفرش در اصل بنام تبرس و به معنای سرزمین بلند، دژیست مستحکم و جلگه ایست محصور در کوه های بلند.خلچان به معنای نزدیک دامنه کوهستان، نام محله ایست در مرکز بافت قدیم تفرش و تکیه ایست به همین نام که به سال 1317 هجری قمری بنا شده است .تکیه خلچان در طرح کلی ، مستطیل شکل بوده و حجره هایی در اطراف آن در دو طبقه برای تماشای تعزیه مردم تعبیه شده است.
سقف تکیه نیز همانند تکیه های قدیم به عنوان سمبلی از خیمه های کربلا ، شیبدارو شیروانیست. و برای پوشاندن چوب های قطور خرپاهای شیروانی با سقف زیبا و کاذب پوشانیده شده است.
کتیبه های معرق به خط استادان برجسته ، استاد واشقانی و استاد رضوانی است. که با تمام وجود هنر خود را خالصانه و مشتاقانه به درگاه ایزدی تقدیم نموده اند.
همه جا پرچم سبز و سیاه، عزای سالار شهیدان بر در دیوار نمایان است و بدینسان تکیه تن پوش سیاه می گردد


رئیس مجمع ذخایر اسلامی از چاپ نامههای تجاری میرزا غلامرضا بنکدار تفرشی در آیندهای نزدیک خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری تفرش ، حجتالاسلام صادق اشکوری امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به نامههای تجاری میرزا غلامرضا بنکدار تفرشی اظهار کرد: این کتاب توسط اسدالله عبدلی آشتیانی گردآوری و تالیف شده است و ضمن معرفی میراث مخطوط شماره 206 در آیندهای نزدیک منتشر میشود.
وی خاطرنشان کرد: این اسناد مربوط به شهر تفرش بوده که در دوره قاجار بسیار رونق بیشتری داشته است.
رئیس مجمع ذخایر اسلامی با بیان اینکه 74 برگ سند میرزا غلامرضا بنکدار تاجر تفرشی وجود دارد، گفت: قدیمیترین سند آن مربوط به سال 1335 هجری قمری در دوره قاجار بوده است.
وی ادامه داد: وی یکی از تاجران معروف تفرش بوده و بیشتر اسناد آن، اسناد محلی شامل براتهای مالی و حواله، رسید پول و نامه است.
اشکوری با بیان اینکه چاپ نامههای تجاری نشاندهنده اهمیت آنها در تاریخ فرهنگ ایران است، ادامه داد: پیش از این مجموعه نامههای تاجران یزد مربوط به کتابخانه میرزا محمد کاظمینی را چاپ کردیم و سپس مجموعه اسناد متفرقهای چاپ شده است.
مجمع ذخایر اسلامی به احیای «فرهنگ کهن» در قالب نسخ خطی، اسناد و کتابهای چاپ سنگی اهتمام ویژهای دارد.
این مرکز با موسسات علمی و فرهنگی، کتابخانهها و دانشگاهها ارتباط داشته و تاکنون اثراتی در قالب تحقیق و پژوهش را تولید کرده است.
طرح تدوین و انتشار «معرفی میراث مخطوط» در قالب تالیف و چاپ فهارس نسخههای خطی و اسناد در مجمع ذخایر اسلامی تدوین و منتشر میشود.
مجموعه فهرستهای چاپ شده به همت مجمع ذخایر اسلامی اکنون به رشد و بالندگی ویژهای رسیده و در حقیقت جامعترین فهارس را به خود اختصاص داده است.
نمایندگی مجمع در هندوستان و افغانستان مشغول فعالیت بوده که این امر سبب ترویج زبان و تقویت روابط فرهنگی بین این کشورها و ایران شده است.
بازخوانی اسناد موقوفات از طرحهای مهم مجمع بوده؛ همچنین توجه به سنگنوشتههای اسلامی در دستور کار مجمع ذخایر اسلامی است.


مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد مرکزی گفت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد در مرکزی با پویایی خود زمینه ساز حرکت های فرهنگی و مذهبی در اقشار مختلف مردم در مسجدها است.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری تسنیم از تفرش، حجتالاسلام مصطفی ذوالفقاری در جمع اعضای کانونهای فرهنگی و هنری شهرستان تفرش با اشاره به اینکه کانونهای فرهنگی هنری مساجد از مهم ترین مراکز ترویج فرهنگ در مساجد هستند اظهار کرد: تقویت کانونهای فرهنگی هنری از مهم ترین برنامههای این دبیرخانه در سال آینده است.
وی افزود: جوانان به واسطه آنکه هنوز دلبسته دنیا نشدهاند آماده پذیرش آموزش هستند و غافل ماندن مسئولان از این ظرفیت عظیم در آینده سبب بروز چالشهایی در حوزه فرهنگ میشود.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد مرکزی تصریح کرد: تقویت مساجد، نماز جماعت و ترویج فرهنگ حضور در نماز جمعه از مهم ترین محورهای فعالیت کانونهای فرهنگی هنری مساجد است.
حجتالاسلام ذوالفقاری با اشاره به نقش خطیر نهادهای فرهنگی در عرصه جنگ نرم گفت: کانونهای فرهنگی هنری مساجد محلی برای خودسازی جوانان است و مسئولان میتوانند با برنامهریزی صحیح و اصولی راه را برای جذب حداکثری در این نهادها فراهم کنند.
وی افزود: توسعه و ترویج فرهنگ نماز با استفاده از پتانسیل تمامی دستگاههای اجرایی و تشکلهای مردمی برنامه مدون ستاد عالی کانون فرهنگی هنری مساجد است.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد مرکزی تصریح کرد: در حال حاضر در سراسر کشور 8000 کانون فرهنگی هنری روستائی فعالیت میکند که توجه به کانونهای روستائی باید در برنامههای سال آینده گنجانده شود.
حجت الاسلام ذوالفقاری با اشاره به اهمیت و جایگاه نماز در دین مبین اسلام و جامعه اسلامی، گفت: اقامه نماز تنها راه حل بسیاری از مشکلات جوامع بشری، بهترین راه برای تربیت صحیح انسان، قرار گرفتن در مسیر الهی و تحکیم وحدت مسلمین است.
وی افزود: در جبهه جنگ نرم با دشمنان نماز عمال اصلی پیروزی در برابر دشمنان است.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد مرکزی تصریح کرد: یکی از طرحهای قرآنی کانونهای فرهنگی هنری مساجد در سال آینده طرح تلاوت نور است که در این طرح هر روز یک صفحه از قرآن در مساجد تلاوت میشود و در این طرح 29 هزار مسجد مشارکت دارند.
حجت الاسلام ذوالفقاری با تاکید بر حضور پررنگ بسیج در برنامههای کانونهای مساجد گفت: فعالیت در کانونها جهاد فرهنگی محسوب شده و با تکیه به نقش بسیجیان در این جهاد بزرگ میتوان به موفقیتهای بسیاری در رشد فرهنگی جامعه دست یافت.
وی افزود: معرفت و ذهنیت ایجاد شده در نخستین حضور در کانونهای مساجد موجب نزدیک شدن جوانان به مساجد شده و با حضور بیشتر جوانان در مساجد دین مبین اسلام تقویت میشود.
مسئول دبیرخانه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد مرکزی تصریح کرد: مساجد سنگرهای تقویت دین و فرهنگ جامعه اسلامی است با حضور گرم در سنگر دین که همان مساجد است، باید از فرهنگ ایرانی اسلامی دفاع کرد.


کاروان راهیان نور شهرستان تفرش صبح امروز به منظور بازدید از مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام شد.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از اراک فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان تفرش در مراسم بدرقه این کاروان گفت: این کاروان که متشکل از خواهران بسیجی است، در قالب دو اتوبوس و به صورت خانوادگی به مناطق عملیاتی جنوب کشور اعزام میشوند.
علی فراهانی افزود: این کاروان در سفر خود به جنوب کشور از مناطق عملیاتی هویزه، شلمچه، فتحالمبین و فکه بازدید خواهند کرد و از نزدیک با ایثار و جانفشانیهای شهدا در مناطق جنگی آشنا خواهند شد.
وی هدف از اعزام به مناطق جنوب کشور را تجدید میثاق با آرمانهای شهدا و آشنایی با مناطق جنگی هشت سال دفاع مقدس اعلام و تصریح کرد: دفاع رزمندگان اسلام در آن هشت سال دفاعی قابل قبول در جهان اسلام و غرب است و افتخار ما این است که آن را به نسل آینده منتقل کنیم.
فراهانی گفت: علاوه بر برنامههای معنوی، فرهنگی و بصیرتی، بازدید از مناطق عملیاتی شلمچه، اروندکنار، خرمشهر و هویزه برای کاروانهای راهیان نور پیشبینی شده است.
این کاروان تا 25 اسفند ماه از مناطق عملیاتی جنوب کشور بازدید خواهند کرد.


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش :
جلسه شنوئات فرهنگی شهرستان تفرش با حضور اعضا در سازمان تبلیغات اسلامی تفرش تشکیل شد .
رییس سازمان تبلیغات تفرش گفت : بررسی راهکارهای مناسب جهت اجرای امورات فرهنگی و مذهبی و خرافه زدایی از مهمترین اقدامات این ستاد است .
" حجت الاسلام میثم فیروز جاهی " ادامه داد : رفع نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت و حمایت از نیروهای مردمی در اجرای مراسم ها سبب اجرای مطلوب برنامه ها در سطح شهر می شود .
وی با اشاره به دومناسبت عید نوروز و ایام فاطمیه گفت : جلسات اجرای این برنامه ها در شهرستان انجام شده و فضا سازی تبلیغی در سطح شهر باتوجه به این دو موضوع اجرا خواهد شد .
رییس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان تفرش تامین امنیت را در حرکت دستجات عزاداری در فاطمیه اول و دوم و مراسم تحویل سال در امامزاده محمد را خواستار شد .
در ادامه پیشنهادت اعضا مطرح و مرد بررسی قرار گرفت .


به گزارش پایگاه خبری تفرش سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری تفرش در مصاحبه با خبرنگار دیار آفتاب در تفرش گفت :
شهرستان تفرش با داشتن جاذبه های فراوان گردشگری مقصد مناسبی برای گردشگران است و با عناوین شهر با صفا و چهار فصل ،شهر گردو و بادام ،شهر دانشگاهی ،شهر مشاهیر علم و ادب ،شهر هنرمندان خوشنویس ،شهر پدران علمی ایران معروف می باشد .
" علی حیدری " با اشاره به مقبره امامزاده محمد به عنوان جد مقام معظم رهبری گفت : یکی از مهمترین جاذبه های گردشگری و مذهبی تفرش وجود امامزاده محمد در محله مشهد است که از اجداد مقام معظم رهبری بوده و اولین شهید مدفون در تفرش است . این بنا از دوره صفویه به شکل بسیار زیبا و منحصر به فرد پا برجا مانده است که در تمام اوقات برای بازدید از گردشگران و زائرین باز است .
وی به مجموعه تاریخی ششناو اشاره کرد و گفت : این مجموعه شامل مسجد تاریخی ششناو که متعلق به دوره سلجوقیان ،حمام ششناو متعلق به دوره صفویه ،حسینیه ششناو متعلق به دوره قاجاریه ،قنات ششناو و چنار کهنسال با عمر بالای 1000سال ،وجود مسجد تابستانه و خانه های قدیمی در کنار این قنات از دیدنی های مجموعه تاریخی ششناو است .
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری تفرش اظهار داشت : شهرستان تفرش دارای بیشترین تکایای مسقف در کشور است که در اکثر روستاها و شهر موجود است .قدیمی ترین تکیه بعد از تکیه دولت تهران،تکیه زاغرم متعلق به ناصر الدین قاجار است .تکایای محله خلچان ،میانده نیز آماده پذیرایی از بازدید کنندگان می باشد .
" حیدری " به موزه های موجود در تفرش اشاره کرد و گفت : در محله زاغرم آب انبار بلور واقع است که مربوط به دوره قاجاریه است که اخیراً تبدیل به موزه شده است.در جنب پارک حکیم نظامی و در جوار امامزاده ابوالعلی (متعلق به دوره ایلخانی ) موزه فرهنگ و هنر استاد نصیر که در ایام نوروز جهت بازدیدعلاقه مندان دایر است .
وی ادامه داد : در محله زاغرم اماکن و خانه های تاریخی بسیاری وجود دارد که متاسفانه اکثراً با گذشت زمان و عدم توجه لازم تخریب شده است و تنها خانه ی سالم این محل منزل تاریخی ضیایی است . در اکثر محلات و در کنار بناهای مذهبی درخت کهنسال چنار به عنوان نماد وجود دارد .
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری تفرش آرامگاه پروفسور محمود حسابی پدر علم فیزیک و مهندسی نوین ایران نگین ارزشمند و پر افتخار تفرشی ها عنوان کرد.
او به تنها بازارچه قدیمی و تاریخی تفرش اشار کرد و گفت : بازار آهنگران قدیم ترخوران باقی مانده هنرمندان است که در کنار سقاخانه تاریخی ، به تولید صنایع دستی زیبا که به عنوان یکی از سوغات شهرستان است ،مشغول می باشند.
" علی حیدری " به معرفی سوغات تفرش پرداخت و گفت : صنایع دستی ،گلیم ،قالیچه و فرشهای دست بافت ،نان تنوری ،شیرینی های محلی (لوز،باسلق،جزقند،باقلوا،حلوا سنگ شکن )،عسل ، خشکبار ،بادام و گردو،لبنیات محلی ،نان سنتی از سوغات شهرستان تفرش است.
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی و گردشگری تفرش جاذبه های طبیعی و زیبا روستاها را عنوان کرد و گفت :علاوه بر وجود چشم اندازهای زیبا ،اماکن تاریخی ،تکایا ،مساجد،قلعه ،چهار طاقی،خانه های قدیمی و زیبا در اغلب روستاها ، غار کوهین ،کوی باران یا کهریز کریان ،چهار طاقی روستای کبوران ،درخت گردو در روستای طاد با قدمت 1500ساله ،سنگ نگاره های چند هزار ساله روستای دشت زاغر از مناظر زیبای تفرش است.
وی ادامه داد : روستای دلارام تفرش زادگاه پرفسور احمد پارسا پدر گیاه شناسی ایران،پرفسور اردشیر قوام زاده پدر پیوند مغز استخوان ،روستای کوهین محل دفن استاد آواز حسینعلی نکیسا،روستای بازرجان زادگاه پدری فروغ فرخزاد شاعر و مستند ساز،روستای طاد زادگاه اجداد حکیم نظامی است .
"علی حیدری " به محل استراحت مسافران در شهر اشاره کرد و ادامه داد : مسافران نوروزی می توانند به هتل پردیسان واقع در میدان آزادی ،اقامتگاه ها و مدارس آموزش و پرورش،مهمانسرای برخی از ادارات و دانشگاهها ،اقامتگاه یاس سفید در روستای قلعه محی الدین ،جهت اقامت مراجعه نمایند .
گفتنی است در سال جاری و با تشکیل ستاد تسهیلات نوروزی ،کیوسکهایی جهت استقبال از مسافران نوروزی در ورودی های شهرستان مستقر که تا پایان تعطیلات با توزیع بروشور و سی دی و نقشه گردشگران را راهنمایی می کنند .


نمایشگاه کتاب یار مهربان روز چهارشنبه با حضور نماینده مردم تفرش در مجلس شورای اسلامی و مسوولین محلی در نگارخانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان گشایش یافت.
در این نمایشگاه که به همت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان تفرش برپا شده است،چهار هزار جلد کتاب در یک هزار و 500 عنوان در معرض دید عموم قرار گرفته است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی در آیین گشایش این نمایشگاه گفت:شهرستان تفرش به لحاظ علمی و با وجود مفاخر و اندیشمندان از جمله پروفسور حسابی یکی از شهرستان های پیشگام در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.
دکتر ˈعباس صلاحیˈافزود:فرهنگ کتاب و کتابخوانی و ترویج آن در بین مردم یکی از اولویت ها و دغدغه های فرهنگی مسئولان است و توجه به این مهم باید در دستور کار دولت قرار گیرد.
وی افزود: برگزاری نمایشگاه کتاب یکی از موثرترین عوامل ارتقای سطح مطالعه در کشور است و در عصر حاضر و علاقه مردم شهرستان تفرش به کتابخوانی سبب برپایی این نمایشگاه شده است.
نماینده مردم تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: امروز با آسیب های فراوانی در حوزه فرهنگ مواجه هستیم و کتاب و کتابخوانی در این بین می تواند مهمترین ابزار مقابله با تهدیدات باشد.
نمایشگاه کتاب شهرستان تفرش از امروز لغایت 17 اسفندماه در نگارخانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تفرش از ساعت 9 صبح تا 21 به منظور بازدید علاقه مندان دایر است.


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش : جلسه گفتمان دانشگاهی باحضور اساتید و صاحب نظران در سالن اساتید دانشگاه آزاد اسلامی شهرستان تفرش اجرا شد.
"دکتر عبدالوهاب فراتی " بااشاره به جریان شناسی گروه های تکفیری گفت : یکی از جریان های که در سال های اخیر نقش بسزایی در سیاست های منطقه ای ایفاء کرده و هرروز بردامنه گسترش نفوذ آن در منطقه افزوده می شود جریان سلفی است ،که انحراف های گسترده اندیشه سلفیان در جهان اسلام که متاسفانه دامنه آن به حوزه عقاید دیگر مذاهب شناخته شده اسلامی نیز سرایت کرده است .
وی مراحل تحولات عارض برجریان سلفی و گروه های تکفیری را برشمرده و در ادامه اساتید حاضردر جلسه به نقد و بررسی این جریان ها در جهان شده اند . سپس در پایان به سوالات شرکت کنندگان در این همایش پاسخ دادند .


به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از ندای تفرش : مسئول اداره فعالیتهای فرهنگی و هنری دانشگاه تفرش به خبرنگار ما گفت :
بیست و نهمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با حضور دانشجویان دختر و پسر در این دانشگاه اجرا می شود .
" لیلا عابدینی " این مسابقات در 5بخش شامل شفاهی ،کتبی ،پژوهشی،ادبی و هنری اعلام کرد و افزود : مسابقات در دو روز و در مسجد دانشگاه تفرش اجرا و منتخبین به مرحله منطقه ای که در دانشگاه اصفهان اجرا می شود ،راه می یابند .
وی ادامه داد : این مسابقات در 3مرحله دانشگاهی ،منطقه ای ،کشوری اجرا خواهد شد .مرحله دانشگاهی آن تا 20اسفند و مرحله منطقه ای اردیبهشت 93و مرحله کشوری آن در تیرماه 93برگزار می شود .


با هدف بزرگداشت روز مهندس و تجلیل از جایگاه علمی سنگرداران علم و دانش آئین گرامیداشت روز مهندس در دانشگاه تفرش برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری تفرش به نقل از خبرگزاری فارس از تفرش، سرپرست دانشگاه تفرش در این آئین که ظهر امروز برگزار شد، گفت: حضور دانشجویان فرهیخته و چهرههای علمی در مراسم دانشگاه تفرش قابل تحسین است.
محمدقاسم سحاب افزود: ایجاد فضای آزاد برای فعالیت دانشجویان در سطح کشور و دانشگاهها یکی از ضروریات عصر حاضر است و جوانان هم اکنون به عنوان سرمایههای بزرگ کشور ایران به شمار میروند و با انرژی فعال خود در جهت مثبت موجب ارتقاء کشور ایران در تمام سطوح میشوند.
وی با بیان اینکه با پیروزی انقلاب اسلامی فضای آزادی به دور از هر تنش در کشور ایجاد شد که در هیچ دوره تاریخی تجربه نشده بود، بیان داشت: امام خمینی(ره) با درایت و شناختی که از جامعه و وجود نیروهای توانمند داشت ایده جهاد سازندگی را به منظور استفاده از نیروهای جوان در سازندگی کشور مطرح کرد.
سرپرست دانشگاه تفرش اظهار داشت: ایجاد بسیج 20 میلیونی از نیروهای مردمی به منظور دفاع از مرزهای کشور ایده دیگر امام(ره) برای استفاده از انرژیهای فعال جوانان در سازندگی و توسعه کشور بود.
سحاب در ادامه گفت: رسالت کنونی ما درس گرفتن از این ایدهها و عقاید و فراهم کردن شرایط آزاد شدن انرژی دانشجویان در سازندگی کشور و محیطهای دانشگاهی است که در اولویت مدیریت این دانشگاه قرار گرفته است.
ایرج حسابی فرزند پروفسور حسابی نیز در این مراسم ضمن تشریح روند تاسیس دانشگاه تفرش و بیان خاطراتی از زندگی علمی پدر فیزیک ایران بر اهمیت علمآموزی و تکریم از معلمین و اساتید توسط دانشجویان تاکید کرد.
پخش کلیپ، اجرای موسیقی و تجلیل از مقام علمی دکتر سحاب سرپرست دانشگاه تفرش و ایرج حسابی توسط شورای صنفی- رفاهی دانشجویان دانشگاه تفرش از دیگر برنامههای جانبی این مراسم بود.
مراسم گرامیداشت روز مهندس با حضور سرپرست دانشگاه، معاونین، استادان و دانشجویان و به همت ستاد برگزاری روز مهندس با محوریت دانشجویان و معاونت دانشجویی دانشگاه تفرش به عنوان رئیس ستاد برگزاری در سالن ورزشی شهید شهریاری این دانشگاه برگزار شد.


.: Weblog Themes By Pichak :.